Haberler

1 Mayıs yürüyüşleri nedeniyle Taksim'e çıkmak isteyen 244 kişi gözaltına alındı

Güncelleme:

Koronavirüs önlemleri nedeniyle 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü bu yıl kutlanmıyor. Taksim Meydanı'na izinsiz yürümek isteyen gruplara müdahalede toplam 244 kişi gözaltına alındı.

İşçilerin, günlük çalışma süresinin düşürülmesi için verdiği mücadeleden doğan 1 Mayıs, bu yıl koronavirüs önlemleri nedeniyle kutlanmıyor.

TAKSİM MEYDANI'NDA ÖNLEMLER ALINDI

Taksim Meydanı'nda bulunan Cumhuriyet Anıtı ile Gezi Parkı polis barikatlarıyla çevrelendi ve anıtın bulunduğu alan yaya trafiğine kapatıldı. Bunun yanı sıra meydan ve çevresi K-9 bomba arama köpekleri tarafından kontrol edildi. Öte yandan M2 Yenikapı-Hacıosman metro istasyonunun Taksim, Şişhane ve Osmanbey istasyonları kapatıldı.

1 Mayıs yürüyüşleri nedeniyle Taksim'e çıkmak isteyen 212 kişi gözaltına alındı

Sabah saatlerinden itibaren Mecidiyeköy Meydanı, Dolmabahçe ve Barbaros Bulvarı başta olmak üzere Şişli, Beşiktaş ile Beyoğlu'nda bir araya gelen bazı gruplar, ara sokaklardan Taksim Meydanı'na yürümek istedi.

SLOGAN ATANLARA MÜDAHALE EDİLDİ

Bölgede önlem alan polis, "tam kapanma" tedbirleri kapsamında yürüyüşe izin verilmeyeceğini belirtti. Uyarılara rağmen dağılmayıp slogan atarak polise direnen gruplara müdahale edildi.

1 Mayıs yürüyüşleri nedeniyle Taksim'e çıkmak isteyen 212 kişi gözaltına alındı

GÖZALTI SAYILARI ARTIYOR

Kovid-19 tedbirleri kapsamında uygulanan "tam kapanma" ile Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet ettikleri gerekçesiyle toplam 244 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, Vatan Caddesi'ndeki Güvenlik Şube Müdürlüğüne götürüldü.

1 Mayıs yürüyüşleri nedeniyle Taksim'e çıkmak isteyen 212 kişi gözaltına alındı

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği konuyla ilgili açıklamada bulunarak, "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk sunma, Kazancı Yokuşu'na karanfil bırakma ve basın açıklaması talebinde bulunan HAK-İŞ, TÜRKİŞ, Birleşik Kamu İş, Vatan Partisi ve TGB, Hak Sen, DİSK, TEÇ-Sen, SİME-Sen, SAHİMSen, DİSK(TMMOB-TTB-KESK) sendikalarının başvuruları, salgınla mücadele ve tam kapanma tedbirlerine uygun olmak kaydıyla Valiliğimizce değerlendirilerek belirli saat aralıklarıyla bu faaliyetlere izin verilmiştir" ifadelerine yer verdi.

1 Mayıs yürüyüşleri nedeniyle Taksim'e çıkmak isteyen 212 kişi gözaltına alındı

1 Mayıs yürüyüşleri nedeniyle Taksim'e çıkmak isteyen 212 kişi gözaltına alındı

1 Mayıs yürüyüşleri nedeniyle Taksim'e çıkmak isteyen 212 kişi gözaltına alındı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kazancı Yokuşu Taksim Haberler

500

Yorumlar (11)

ahmet himmetoğlu:

provakatörmü desem teröristmi desem bilemedim ama bu türkiye cumhuriyetine zarar vermekten başka gayeleri olmayan 212 adet beyinsiz takımından başka birşey değiller, bu vatandan yediğiniz ekmek zehir zıkkım olsun

213
29
yanıtYanıtla
ercan azrak:

Asıl teröristler bunlar

186
51
yanıtYanıtla
asus laptop:

acizler ... hic bir ise yaramayan ayak takımı .. bunlardan kendilerine hayır yok ulkelerine mi olacak

210
25
yanıtYanıtla
Platon :

Suraya bak isciler disinda ne ararsan var.

195
34
yanıtYanıtla
ahmet say:

ne oldu sokağa çıktınız pankartı aldınız ne oldu ne değişti birşeyleri değiştirmek istiyorsanız aklınızı kullanın zengin olun işçilere destek çıkın çok düşünüyorsanız şu pandemi döneminde evinizde otursanız işçilere daha yararlı olacak vaka sayısı azalıcak hiç yoktan

162
41
yanıtYanıtla
İŞÇİ :

Yazılan yorumlara bak. Sizde hiç düşünme kapasitesi yok mu, işçiler çıkıp hakkını aramasa sizin gibi aklı evvel herifler günde 9-5 çalışmayı bile zor bulurdu. Bu ülkede bir şeyleri değiştirmek istiyorsan ya babandan miras kalacak, ya da birlik olacaksın. Madem bu kadar aç insanı doyurmak için elinizi taşın altına koymuyonuz, bari gölge etmeyin. Vaka sayısı diye ağlayacağınıza aşı nerede deseydiniz şimdiye maskesiz sokakta geziyorduk. Velhasıl kelam beyninizi kullanın efendiler(!)

44
80
yanıtYanıtla
Bozkurt Ergenekon :

Beyin denilen organ kimisinde "akıl-zeka"işlevi görür,kimisinde ise "et parçası"..Yaşamakta olan 70'li yaşların ortasına gelmiş sözüm ona "devrimci artıklarının"sokağa sürdüğü,ama güncelliğini yitirmiş,köhneleşmiş bir zihniyetin figüranlarına methiyeler mi düzelim?Dünyanın gerçeklerinden kopmuş bu zavallılara ne diyelim ki?Dünya nüfusu 7.721 milyar kişi.Olması ve sürdürülebilir bir dünya için yaşaması istenen sayı 483 milyon.İşsiz sayısı 1.2 milyar kişi.ANLAYIN ARTIK...

yanıt24
yanıt11
Yusuf İsmail:

Işçinin emekçinin yanindayiz diyip sömüren zihtniyet varya allah sizin belanızı versin.siyasetiniz batsin.sendika başkanları aldıkları maaşları açıklasın yurekleri varsa.

108
4
yanıtYanıtla
Turgay Çakmak:

bu pandemi döneminde saçmalık ne yapmaya çalışıyorsunuz geri zekalılar ve huzur bozucular allah bildigi yapsın

63
26
yanıtYanıtla
ahmet say:

türkiyede işverenden çok işçi var dimi madem memnun değiller oy verirler hükümeti değiştirirler bu gücü var işçilerin demekki çoğunluk memnunmuşki 20 senedir aynı hükümet var çoğunluk memnunsa sokağa çıkmanın bir nedenide yok

35
22
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title