Haberler

Son dakika gündem: Alevlerin sardığı eve girip, oğlunu yanmaktan kurtardı

Güncelleme:

KARS'ın Arpaçay ilçesine bağlı Değirmenköprü köyünde geçimini çobanlıkla sağlayan 6 çocuk babası Halit Acar, elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangında korkarak gizlenen 3 yaşındaki oğlu Ayaz'ı alev ve dumanların arasından kurtardı.

Yangın, dün öğle saatlerinde Arpaçay ilçesine bağlı Değirmenköprü köyünde yaşayan Halit Acar'ın evinde meydana geldi. Köyde çobanlık yapan Halit Acar'ın kaymakamlık tarafından yaptırılan 2 odalı evinde elektrik kontağından kaynaklanan yangın çıktı. Kısa sürede evi alevler arasında kalan Acar, eşi ve çocuklarını dışarı çıkardı. Yaşananlardan korkan çiftin çocuğu Ayaz  koşarak yanan eve girdi. Baba Halit Acar, oğlunu kurtarmak için alev ve dumanlarla kaplı eve yeniden girdi. Dumanlar arasında oğlunu arayan baba, sobanın arkasında gizlenmiş halde buldu. Acar, kucağına aldığı oğlunu dışarı çıkarmayı başardı. Dumandan etkilenen çocuğa ayran içirilerek kendine gelmesi sağlandı. Kısa sürede her tarafı alevlerle kaplanan evden sadece televizyonu kurtarabilen Acar ailesinin, tüm eşyaları ve bir miktar parası yandı.

Yaşadığı korku dolu anları anlatan Halit Acar, "Dün saat 14.00 sıralarında ben dışarıdaydım. Yangın haberi gelince koşarak eve geldim. Evin tavanında alevleri gördüm. O odanın kapısı kilitliydi hemen kapıyı kırdık. Biz komşularımla hortum bağlayıp su tutana kadar alevler evin tamamını sardı. O sırada 4 çocuğum oturma odasındaydı, apar topar onları çıkardık. O sırada 3 yaşındaki oğlum panikten ne yapacağını şaşırıp tekrar yavan eve doğru koştu ve içeri girdi. Onu da dumanın içinde bulup çıkardım. Anneleri dışarıda ağlayıp feryat edince çocuk da korkusundan ne yapağını bilmeden şuurunu kaybederek geri koşmuş. Ben hemen içeri girdim. Dumandan hiçbir şey görünmüyordu. O sırada ayağımı üzerine basmışım o da bağırınca baktım sobanın arkasına gizlenmiş. Hemen kucağıma alıp dışarı çıkardım. Ayran içirdik bir süre sonra kendisine geldi, sağlık durumu da iyi" diye konuştu.

KIZILAY AİLEYE YARDIM GÖTÜRDÜ

Türk Kızılayı Kars Şubesi Başkanı Sıddık Demir, başkan yardımcısı Suat Günerli ve ekibiyle birlikte yardım malzemelerini köye gönderdi. Gıda kolileri, giysi, bot, mutfak malzemesi, battaniye, ocak, hijyen malzemeleri ve çocuklara da çikolata, bisküvi ve keklerden oluşan malzemeler aileye teslim edildi.

KAYMAKAM AİLEYİ ZİYARET ETTİ

İlçe kaymakamı Mustafa Uğur Özerdem, aileyi ziyaret ederek yanan evde incelemelerde bulundu. Muhtar Doğan Yılmaz'dan ve evi yanan Halit Acar'dan bilgi alan Kaymakam Özerdem, bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte ilk fırsatta ev yapılması için çalışma başlatacaklarını belirterek, bu süre içinde de maddi ve iaşe yardımlarının aksatılmadan yapılacağını ifade etti. Aileye endişe etmemelerini, devletin her zaman yanlarında olduğunu kaydeden Kaymakam Özerdem, aileyi de teselli ederek "Geçmiş olsun" dileğinde bulundu.

EVİ KAYMAKAMLIK YAPTIRMIŞTI

Yaz aylarında çobanlık yaparak kış aylarında ise köylerinde birkaç kişinin ahırlarında hayvanlara bakarak geçimini sağlayan Halit Acar'a maddi imkansızlıkları nedeniyle kaymakamlık tarafından iki odalı bir ev yapılmıştı. Birkaç yıl önce yapılan evin dün çıkan yangında kül olmasıyla aile evlerinin yakınındaki akrabasına ait bir odalı eve yerleşti.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hisarcık Arpaçay Kars Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title