Haberler

Son dakika haberleri: BİTLİS ÖMRÜNÜ TAMAMLAYAN TEKNE, ÖĞRENCİLERE EĞİTİM MATERYALİ OLDU

Güncelleme:

Son dakika habere göre BİTLİS'in Tatvan ilçesinde uzun yıllar Van Gölü üzerinde hizmet veren ve atıl duruma balıkçı teknesi, Tatvan'daki Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde artık eğitim amaçlı kullanılacak.

BİTLİS'in Tatvan ilçesinde uzun yıllar Van Gölü üzerinde hizmet veren ve atıl duruma balıkçı teknesi, Tatvan'daki Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde artık eğitim amaçlı kullanılacak. Tekne TIR'a yüklenerek okul bahçesine getirildi.

Ömrünü tamamlayan ve bir süre önce Tatvan Feribot İşletme Müdürlüğü iskelesine çekilen balıkçı teknesi, Tatvan Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Denizcilik Bölümü öğretmenleri ve okul idaresinin girişimleri sonucu hibe olarak olarak okula kazandırıldı. 25 ton ağırlığı, 15 metre uzunluğu ve 4 metre genişliği olan balıkçı teknesi, TIR'a yüklenerek 2.5 kilometre uzaklıktaki okula getirildi. Teknenin taşınması sırasında trafik ekipleri yolda tedbir alırken, elektrik ileti hatlarının zarar görmemesi için Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. ekipleri de çalışma yaptı. Teknenin yüklenmesi ve taşınması yaklaşık 8 saat sürdü.

Tatvan Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Fırat Kıranşal, hibe olarak aldıkları teknenin öğrencilerin eğitimine büyük katkı sunacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Meslek dersi öğretmenlerimiz, feribot iskelesinde atıl durumda olan bir tekneyi hibe olarak alabileceğimizi söylediler. Bu konuda daha önceden görüşmeler yaptıklarını belirttiler. Bizler de okul yönetimi olarak bu tekneyi okul bahçesine getirerek öğrencilerin eğitimlerine katkıda bulunmak istedik. Öğrencilerimizin eğitimlerini geminin üzerinde yapabilmeleri için hazırlıklar yaptık ve yaptığımız işbirliği protokolü ile Van Gölü Feribot İşletmesi Müdürlüğü'nden bu tekneyi hibe olarak aldık. Teknenin taşınmasında sıkıntılar yaşamamak için emniyet müdürlüğü ve elektrik kurumundan destek istedik. Taşıma yaparken, trafik ekipleri karayolundaki güvenliği sağladı, elektrik kurumu ekipleri de caddelerdeki elektrik tellerinin altından kontrollü bir şekilde geçmemize yardımcı oldu. İş makineleri, TIR ve vinçlerle tekneyi okulumuzun bahçesine taşıdık. Çocuklarımız artık okulumuzun bahçesindeki teknenin üzerinde pratiklerini yaparak eğitimlerini sürdürecekler. Bu hem görsel açıdan buraya güzellik katacak, hem de öğrencilerimizin derse olan heyecanının arttıracaktır. Katkılarından dolayı kaymakamımıza, milli eğitim müdürlerimize, feribot işletmesine yetkililerine ve taşımada bize destek olan kurum amirlerine teşekkür ediyorum."

Okulun Denizcilik Bölümü Öğretmeni Muhammed Ali Yılmaz ise, "Tekneyi okulumuza uygulama eğitimi için getirdik. Gemicilik derslerinde öğrencilerimiz gerçek bir teknede uygulamalı dersler görecek ve aynı zamanda geminin kısımlarını öğrenecekler" dedi. Teknenin öncelikle temizlenerek paslardan arındırılacağı, tamir ve kaynak işlemlerinden sonra yeniden boyatılarak öğrencilerin uygulamalı denizcilik derslerinde kullanılacağı belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anadolu Lisesi Seydi Ali Reis Van Gölü Tatvan Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title