Haberler

Bu acıya yürek dayanmaz! 17 gün önce intihar eden Mizgin'in ağabeyleri ölüm kararını ortak almışlar

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 17 gün önce tarım ilacı içerek intihar eden Mizgin Şimşek'in ağabeyleri İngilizce öğretmenliği mezunu Muhammed ve kardeşi Rengin Şimşek'in önce babaları, ardından da kardeşlerinin ölüm acısına dayanamadıkları için ortak intihar kararı aldıkları ortaya çıktı. Durumu ağır olan iki kardeş, şu anda entübe durumda.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde meydana gelen olayda 23 yaşındaki Mizgin Şimşek babası Bedri Şimşek'in yaşamını yitirmesinden ağır şekilde etkilendi. Babasını kaybetmesinin ardından yaşadığı psikolojik sorunları atlatamayan Mizgin, 17 gün önceye denk gelen 21 Mayıs günü içtiği tarım ilacıyla intihar ederek, yaşamını son verdi.

Hem kardeşlerini hem de babalarını kaybetmenin acısını yaşayan Muhammed ve kardeşi Rengin Şimşek de önceki gün aynı silahla intihar girişiminde bulundular ancak başarılı olamadılar. Hastanede entübe durumda olan kardeşlerin intihar girişimlerine ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı.

KALP KRİZİ NEDENİYLE HAYATINI KAYBETTİ

Mahallede tarım arazilerinde çalışan 8 çocuk babası Bedri Şimşek, yaklaşık 2 yıl önce geçirdiği kalp krizi sonucuyla yaşamını yitirdi. Babalarını yitirmelerinin ardından İngilizce öğretmenliği mezunu Muhammed, kız kardeşleri Mizgin ve Rengin ile anneleri Fatma Şimşek mahallede yaşamlarına devam etti. Diğer 5 kardeşin ise çeşitli illerde ikamet ettikleri öğrenildi.

AYNI SİLAHLA İNTİHAR ETMEYE KALKIŞTILAR

İddiaya göre, Bedri Şimşek'in yaşamını yitirmesi aileyi derinde sarsarak, psikolojik sorunlara yol açtı. Babasının yokluğundan etkilenen Mizgin, 21 Mayıs günü içtiği tarım ilacıyla intihar ederek, yaşamını son verdi. İki yıl içinde hem babaları hem de çok sevdikleri kardeşlerini kaybeden Muhammed ve Rengin, dün akşam evdeyken intihar girişiminde bulundu. Olayda, ağabey Muhammed'in önce kardeşini tabancayla ağır yaralayıp, daha sonra aynı silahla yaşamına son vermeye çalıştığı öğrenildi.

HAYATİ TEHLİKELERİ DEVAM EDİYOR

Dün saat 19.00 sıralarında gelen silah seslerinin ardından eve gelen yakınları Muhammed ve Rengin Şimşek kardeşleri kanlar içerisinde bulundu. Yakınlarının ihbarı üzerine adrese çok sayıda jandarma ve sağlık görevlileri sevk edildi. Sağlık görevlileri yaralı iki kardeşi yaptıkları ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Hastanede entübe edilen kardeşlerin hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

OLAYDA KULLANILAN TABANCA BULUNDU

Silvan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, olayın meydana geldiği evde uzun süre olay yeri inceleme çalışması yürüttü. Ekipler, olayda kullanılan tabancayı bulurken, çok sayıda mahalle sakininin ifadesine başvurdu. Jandarmanın yaptığı ilk incelemede olayın intihar girişimi olduğu değerlendirilirken, başlatılan soruşturma sürüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hisarcık Silvan Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title