Haberler

İsrail'de haham korona aşısıyla ilgili sözleri tartışma yarattı: Yaptırırsanız eşcinsel olursunuz

Güncelleme:

İsrail'de Ultra-Ortodoks Haham Daniel Asor adlı haham takipçilerine "kovid-19 aşısı olursanız eşcinsel olursunuz" çağrısı tepkilere neden oldu. Haham Asor, takipçilerine Kovid-19 aşısından kaçınmaları tavsiyesinde bulundu.

Sosyal medyada takipçi sayısı fazla olan isimlerden biri olan Haham Daniel Asor, aşılama çabalarının "yeni bir dünya düzeni kurmaya" çalışan "küresel çapta kötü niyetli bir yönetimin" parçası olduğunu iddia etti.

AÇIKLAMA ORTODOKS'U İKİYE BÖLDÜ

Haham Asor'un aşı ve eşcinsellik arasında bir bağlantı olduğu iddiası, koronavirüs aşısı vurdurmak için gönüllü olmaya çağıran önde gelen ortodoks hahamların açıklamalarına tezat oluşturduğu belirtildi. Öte yandan, LGBT hakları grubu Havruta da Asor'un yorumlarına cevaben "Şu anda eli kulağındaki yeni üyelerimizi karşılamaya hazırlanıyoruz" dedi.

225 BİN KİŞİYE İKİNCİ AŞI VURULDU

Dünyanın en hızlı aşılamalarından birini kararlılıkla sürdüren İsrail, mart ayı ortalarına kadar 9 milyon vatandaşının 5 milyonunu aşılamayı ve ekonomisini yeniden açmayı hedefliyor. İki milyondan fazla İsrailli çoktan ilk doz aşıyı yaptırdı, yaklaşık 225 bin kişiye de ikinci doz aşılar vuruldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

İsrail Dünya Haberler

500

Yorumlar (16)

xmr:

yobaz her yerde yobaz

13
11
yanıtYanıtla
empati:

bu sözün en hafifini bile cahil biri Türkiye de söyle . . . . Kadrolu islam düşmanları . . . Sanki uzman bir din alimi söylemiş gibi İslama saldırırlardı. . . . .

10
11
yanıtYanıtla
QQ:

onlarda bizim gibi işte. yobaz cahil heryerde aynı. amerikadaki gösterileri izliyorum trump yanlısı biri diğerine onlar çinlilerin adamı diyo. . aynı bizim siyasetçilerin taktiği. . siyaset heryerde aynı. bu din adamları heryerde cahil yobaz. ama yinede kimse cehalette bizim elimize su dökemez

yanıt14
yanıt2
Tenciz xaan:

Inanclar sarap gibidir ninamasan dusun sonra konus

yanıt0
yanıt0
214:

demekki tek bizde yok bu olaylar

12
0
yanıtYanıtla
işçisiz:

aslında başka bişi demek istemiş hani yaptırırsanız . . . . . yersiniz demiş nitekim israilde 13 kişi aşıdan yüz felci geçirmiş nüfusunun %ini aşılamış olmasına rağmen hastalık pik durumda adam haklı bence :)

9
1
yanıtYanıtla
Tenciz xaan:

Hay adami de senide gidin ibadete Korona sizi direkt Allaha götursun nisallah bilim sayesinde ineyi Yapacam okadar aptaligin alemi YOK

yanıt0
yanıt0
işçisiz:

bak eleman en az 5yıl içerisinde üretilmesi gereken aşı 1 yılda üretildi 3 aşamadan geçen aşı üretimi hızlandırılmış formda 3. faz denemeleri yapılıyor 3. faz denemesi en az 3 yıllık veri gerektirir bilim konuşmak istersen buyur gel ben sana iğne ile vücuduna neler girdiğini tek tek anlatayım o zaman yaptırır mısın yaptırmaz mısın tartışırız

yanıt0
yanıt0
MUMIN:

ALLAH Hidayet versin Haham kardesim. ALLAH dogruyu HAKKI Soyleyenlerden Razi olsun.

4
2
yanıtYanıtla
Haci Dayi:

Laciverti

5
0
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title