Haberler

Canlı yayında 'KADES' ihbarı; alarma geçen ekipler 3 dakikada stüdyoya geldi

Güncelleme:

Trabzon'da uydu aracılığıyla ulusal yayın yapılan televizyon kanalında canlı yayınlanan programda sunucu ve konuğu, tanıtmak istedikleri Kadın Destek Uygulaması'ndan yardım isteyince polis ekipleri 3 dakikada stüdyoya geldi.

Bölgede uydu aracılığıyla ulusal yayın yapan televizyon kanalında gazeteci, yapımcı ve sunucu Nurbay Usta'nın hazırlayıp sunduğu 'Müzik Pınarı' programı stüdyosunda, canlı yayında ilginç anlar yaşandı.

Son dakika gündem: Canlı yayında 'KADES' ihbarı; alarma geçen ekipler, 3 dakikada geldi

EKİPLER 3 DAKİKADA ADRESE GELDİ

Usta, şiddete uğrayan kadınların acil durumlarda kullanabilmeleri için geliştirilen KADES'in nasıl çalıştığını anlatmak için cep telefonuna uygulamayı kurdu. KADES'in önemine vurgu yapılan yayında sanatçı Solmaz Akgül de telefonuna kurduğu uygulamanın yardım butonuna bastı. Sinyal üzerine harekete geçen Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, 3 dakikada adrese geldi. Ekipler, geldikleri adresin televizyon stüdyosu olduğunu fark edince şaşkınlık yaşadı. Durumu polislere anlatan sunucu, amaçlarının uygulamayı tanıtıp, farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi. Usta ve konuğu Akgül, açtıkları 'Irkçılığa, kadına şiddete ve çocuk istismarına hayır' yazılı pankartla ekiplere teşekkür edip, kolaylıklar diledi. Polis ekipleri de sunucu ve konuğuna teşekkür etti.

Son dakika gündem: Canlı yayında 'KADES' ihbarı; alarma geçen ekipler, 3 dakikada geldi

"HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR"

Program, televizyon başındakilerin yanı sıra görüntülerin paylaşıldığı sosyal medyada da beğeni toplayıp, ilgi gördü. Her türlü şiddete karşı olduklarını söyleyen Nurbay Usta, uygulamanın çok kısa sürede olumlu sonuçlar verdiğine tanık olduklarını belirtti. Usta, "Kadınlar için hayati bir önem taşıyan programın uygulanmaya konulmasında emekleri olan İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü görevlileri ile bölgede İl Emniyet Müdürlüğü'nün değerli polislerine teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (70)

vatandaş rıza:

kusura bakmayın ben polis kardeşlerimi çok severim RABBİM onları korusun inşallah fakat 3 dakikada gelme işine beni kimse kandıramaz genel polis olay bittikten sonra geliyor yıllarca ben bunu hep kendi gözümle gördüm yaşadım bekleki polis gelecek nerde bekle dur. . .

38
7
yanıtYanıtla
camış:

polis kalkıp karakoldan gelmemiştir. devriye gezen en yakın ekip gelmiştir. daha mantıklı

yanıt2
yanıt2
nh:

geliyorlar bizim şirkette acil durum butonu var yanlışlıkla bir arkadas basmıştı 5 dk olmadan gelmişlerdi

yanıt2
yanıt1
orcunbstnc:

amaç reklam yapmak, faydalı bir uygulamayı herkese tanıtmak. onu bunu boşverin Allah kimseyi bu uygulamayı kullanmaya muhtaç bırakmasın. .

27
2
yanıtYanıtla
Erhan:

Polisler kapıda bekliyordu zaten abartmayın, polis çağırdığımızda yarım saat hatta bir saatte geliyorlar kardeşim

17
8
yanıtYanıtla
adım:

BİR ZAMANLAR ATM BAŞINDA HIRSIZ SİZE ''ÇEK PARAYI BANA VER DERSE'', KART ŞİFRENİZİ TERSTEN YAZINIZ EN YAKIN POLİS KOŞUP GELECEK OLAYINI DUYAN TEMEL İN YANINA HIRSIZ YANAŞIR BİRGÜN. TEMEL ŞİFREYİ TERSTEN YAZAR, İŞİ YAVAŞTAN ALIRKİ POLİS BİR AN ÖNCE GELSİN. HIRSIZ NİHAYET PARAYI ALIR GİDER. TEMEL BAKAR GELEN YOK DOĞRU KARAKOLA. POLİSLER ATM DEN HERHANGİ BİR UYARI ALMADIKLARINI SÖYLER. GELİRLER ATM BAŞINA POLİS KARTI TAKAR ATM YE. TEMELE ŞİFRENİ SÖYLE DENEYELİM DER. TEMEL: 6666

18
6
yanıtYanıtla
KABARE:

Levent kırcanın skeçleri bile bundan daha inandırıcıydı

20
1
yanıtYanıtla
emre:

ben polisim polis ambulans itfaiye ihbar yapılan kapının önünde olsa gene 5 dakikada gelmez

17
4
yanıtYanıtla
haberegel:

haberimiz yokmuş gibi çek panpa :)

18
3
yanıtYanıtla
fatih:

Reklam iyiymiş

18
2
yanıtYanıtla
Tüm 70 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title