Haberler

Son Dakika: Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Ayasofya'daki hutbede Atatürk'e dil uzatma söz konusu değil

Güncelleme:

Son dakika: Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, geçtiğimiz cuma günü Ayasofya Camii'nde Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın söylediği ve Atatürk'ü kastettiği gerekçesiyle tepki çeken ifadelerinde Atatürk'e dil uzatma olmadığını belirtti ve "Atatürk'e dil uzatılmasına asla izin vermeyiz" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın Ayasofya Camii'ndeki ilk namazda hutbede söylediği ve Atatürk'ü hedef aldığı gerekçesiyle tepki çeken sözleri hakkında konuştu. Kalın "Hutbede Atatürk'e dil uzatılması diye bir şey söz konusu değil. Çünkü Atatürk bu vakfiyeyi ortadan kaldırmış değil. Atatürk'e dil uzatılmasına asla izin vermeyiz" ifadelerini kullandı.

"ATATÜRK'E LANET OKUNDU SONUCU İYİ NİYETLİ BİR DEĞERLENDİRME DEĞİL"

CNN Türk'te konuşan İbrahim Kalın, söz konusu ifadelerin kendisine sorulması üzerine şunları söyledi: "Hutbede Atatürk'e dil uzatılması diye bir şey söz konusu değil. Çünkü Atatürk bu vakfiyeyi ortadan kaldırmış değil. Dönemin şartları içerisinde oranın müze olarak kullanılmasına karar verilmiş. Atütürk'e lanet okundu sonucunu çıkarmak, çok iyi niyetli bir değerlendirme olmaz. Biz de böyle bir şeyi kabullenemeyiz. Bırakın başka bir yerde Cuma hutbesinde lanet okunmasını doğru bir yaklaşım olarak kabul etmeyiz. Rejim tartışmasına dönüşüyor olması suni bir gündemdir.

"ATATÜRK'E DİL UZATILMASINA ASLA İZİN VERMEYİZ"

Ayasofya gibi güzel bir anı yaşadıktan sonra bir taraftan 'Atatürk'e dil uzatıldı' demek diğer tarafta 'hilafete giderim' demek bu başarıyı gölgelemek olur. Bu tartışmalar bizi hedeften saptırmaktır. Güzel bir iş yapıldı, bu gölgelenmemeli. Suni tartışmaları bir kenara koyarken dünyaya güzel mesajı hep birlikte verelim. Ulus devlet düzenini hakim olduğu bir dönemde imparatorluk dönemi şartlarını empoze edemezsiniz. Hilafet tartışmasını başlatmak bizi asıl hedeflerimizden saptırmak anlamına gelir. Gereksiz kutuplaşmalara kapı aralamak anlamına gelir. Atatürk'e dil uzatılmasına asla izin vermeyiz. Diyanet işleri başkanımızın da böyle bir amacı olmadığını açıkça beyan etti. Ali Erbaş hoca sadece vakfiyeden alıntı yaptı."

NE OLMUŞTU?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Ayasofya'da kılınan cuma namazında yaptığı hutbe konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk'ün ismini vermeden kullandığı ifadeler tepki çekmişti.

Erbaş hutbedeki konuşmasında "Fatih Sultan Mehmet Ayasofya'yı cami olması için vakfetti. Bizim inancımızda vakıf malı dokunulmazdır, dokunanı yakar! Vakfedenin şartını çiğneyen lanete uğrar" ifadeleri Atatürk'ü lanetlediği şeklinde yorumlanmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi Mustafa Kemal Atatürk İbrahim Kalın Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (156)

HAKLIII:

Heykele tapan bira şişesi kafalılar inanmaz . Onlar ezelden beri diyanetten nefret eder. Bu olay bahane

43
34
yanıtYanıtla
Domruk:

He he biz de yedik. Sen onun davar kitlene anlat. Sizin ciğeriniz belli...

32
25
yanıtYanıtla
FETİH 1453:

EDEBİNDEN NE MAL OLDUĞUN ORTADA

yanıt7
yanıt4
Halil:

Aynaya bakıp yazıyorsun galiba.

yanıt6
yanıt4
falco52:

yunan papaz bile TÜRKLER olmasaydı ayasofya yoktu demiş. . içimizde ki ittihatçiler ( chp ) ise hala sazan gibi atlıyor herşeye

31
21
yanıtYanıtla
YENİ TÜKİYE:

SENİN SAVUNDUKLARIN TÜRKLÜĞÜ SAVUNUYORMU BİR BAK İSTERSEN. ONLARIN SAVUNDUĞU MİLLET BAŞKA TÜRKÇÜLÜK DEMEK IRKÇILIK DEMEK ONLARA GÖRE. SEN YUNAN PAPAZIN SÖZÜNÜ SAVUNUYORSUN DOĞAL OLARAK AMA, AYNI PAPAZ YADA BİR İMAM TÜRKİYEDE BUGÜN BU SÖZÜ SÖYLESE IRKÇILIK VE BÖLÜCÜLÜKTEN İÇERDEYDİ. . . .

yanıt1
yanıt1
Köylü:

Geç bunları geç.Bu millet neyin ne olduğunu çok iyi biliyor.ATATÜRK bu ülkenin en büyük değeridir.

26
19
yanıtYanıtla
yav he he:

bu ülkenin en büyük değeri Fatih''dir

yanıt6
yanıt13
Mehmet:

Bu ülkenin en büyük değeri Sırasıyla yazıyorum. ALLAH, Peygamber Efendimiz, Kuran, Namaz bu değerler ben müslümanım diyen herkes için geçerlidir. Normal insanlara gelir isek Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim, Kanuni Sultan Süleyman, Tarık Bin Ziyad, Musab Bin Umeyr Bunlar da Müslümanlar için Önemli insan ve en değerlilerimizdir. Bir müslüman olarak sadece ALLAH yolunda hayırlı işler yapan herkes benim değerimdir. Haram olan işleri yapan kimse benim değerim olamaz.

yanıt10
yanıt6
Battal:

Bu ülkenin en büyük değeri GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK.dür Aslını inkar eden nüfus cüzdanındaki ismine baksın.Türk ismi yazılı birde TC de yazıyorsa kabul edeceksiniz.Efendiler. Gerisi teferruattır.

yanıt0
yanıt0
Tüm 156 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title