Haberler

Son Dakika: Aşılama çalışmalarında yeni bir safhaya geçildi, 55 yaş üstüne aşılama başladı

Güncelleme:

Son dakika: Bugün itibariyle 20 milyondan fazla doz aşı yapıldığını açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir müjde daha verdi. Koca, "Bugün itibariyle aşılama programında yeni bir safhaya geçiyoruz. Aşılamada sıra 55 yaşından büyüklere geldi" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüse karşı aşılamayla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Bugün itibarıyla aşılamada yeni bir safhaya geçildiğini duyuran Koca, ''Aşılamada sıra 55 yaşından büyüklere geldi. Sırası gelen vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyorum'' açıklamasını yaptı.

Son Dakika: Aşılama çalışmalarında yeni bir safhaya geçildi, 55 yaş üstüne aşılama başladı

TÜRKİYE'DE 20 MİLYONDAN FAZLA DOZ AŞI YAPILDI

Koca, Türkiye'nin aşılamadaki son durumunu ise "Bugün itibariyle 20 milyondan fazla doz aşı yaptık. Büyüklerimizi ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımızı öncelikle korumaya almaya çalıştık. Aşı programımız tüm güçlüklere rağmen kararlılıkla sürecek" sözleriyle açıklamıştı.

GÜNCEL AŞILAMA SAYILARI

Bakanlığın "https://covid19asi.saglik.gov.tr" adresinde yer alan anlık verilere göre, saat 17.00 itibarıyla uygulanan birinci doz aşı sayısı 12 milyon 323 bin 37, ikinci doz aşısı 7 milyon 832 bin 736 oldu, böylece toplam doz miktarı 20 milyon 155 bin 773 oldu.

Birinci ve ikinci doz aşılamaların toplam sayısı İstanbul'da 3 milyon 197 bin 380, Ankara'da 1 milyon 610 bin 936, İzmir'de ise 1 milyon 366 bin 947 doz olarak kayıtlara geçti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Koronavirüs Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (4)

Sesli Köşe:

Kendi yarattıkları cehennemden kaçıyorlar

8
6
yanıtYanıtla
Kobra Murat :

50% etkili cin asisinin etkinlik suresini soracak yurek yemis gazeteci de araniyor. Ben soyleyeyim maksimum 6 ay. Yani bu ne demek 2-3 aya sil bastan bir daha asilama yapmak gerek. Cin asiyla cebini doldurana bir firsat daha.

0
1
yanıtYanıtla
Ali Kemal BATUMLU:

Gazete haberleriin ve yorumların farklılığı aşıya güvenin kaybolmasına yol açıyor.Biri şu kadar koruyor,diğeri kanda pıhtılaşmaya yol açıyor,bir diğeri filan ülke aşının yan etkilerinden dolayı yasakladı deniyor,İnsanlar da şu an iyiyim vurulursam kötüleşirmiyim korkusuna kapılıyorlar,doğru şekilde anlatacak kişilere söz verilmiyor.Aşı olmanın amacı yakalandığınızda daha hafif anlatabilmek için olduğunu kısa ve net anlatmak gerekir,tıpkı her kış gribe yakalanmamak için grip aşısı olmak gibi...

0
0
yanıtYanıtla
Ako:

Darısı türkiyedekilerin başına

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title