Haberler

Son Dakika: Önümüzdeki yıl, ülkemizdeki tüm acil çağrı numaraları 112'de birleştirilecek

Güncelleme:

Son dakika: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2021 haziran ayında tüm acil çağrı numaralarının 112'de birleştirileceğini açıkladı.

Çocukluktan itibaren hemen hemen herkese 112, 110, 155 gibi acil çağrı numaralarını aradığımda kime ulaşacağımız ve ne için aramamız gerektiği ezberletilir. Bu numara karmaşasının önüne geçmek için gelecek yılın haziran ayından itibaren tüm acil çağrı hatları 112'de toplanacak.

BAKAN SOYLU DUYURDU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AFAD İl Müdürlüğü'nde, İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) tanıtım toplantısında açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu "2021 Haziran'da tüm acil çağrı numaralarını 112'de birleştireceğiz" açıklamasında bulundu.

"ARABALARI YENİLEMEK İÇİN GAYRET ETTİĞİMİZ KADAR BİNALARIMIZ İÇİN DE GAYRET ETMEZSEK OLMAZ"

Soylu, depremlerdeki ağır hasarlı binalarla ilgili veriler paylaşarak, "Sizlerle ilginç bir araştırma bulgusunu paylaşmak isterim. Depremde Avcılar'da hasar gören 98 binanın yüzde 40'ı 90'lı yıllarda inşa edilmiş. 2011'deki Van depreminde İpekyolu'da ağır hasarlı binaların da yüzde 62'si 90'lı yıllarda yapılan binalar. Elazığ depreminde zarar gören mahallelerde verileri incelenen 47 binanın yüzde 60'ı da aynı binalar. Bu ve benzeri kriterlere göre şehirlerimizin risk raporlarını oluşturmalı ve buradan bize düşen görevleri hızlıca yerine getirebilmeliyiz. Ben lafımı ağzında ezen biri değilim. Arabalarımızı yenilemek için gayret ettiğimiz kadar binalarımızı yenilemek için gayret etmezsek bu doğru olmaz" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Süleyman Soylu Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500

Yorumlar (21)

ali:

911 olsun

3
38
yanıtYanıtla
Kuzey:

Kabadayı sılo öyle lafla olmuyor ..siz kentsel dönüşümü rantsal dönüşüme çevirdiniz deprem toplanma alanına dahi avm yi kim dikti ..5 kat yere 30 kat kim yaptı..herşeyiniz popülizm..

30
3
yanıtYanıtla
delidumrul:

zaten öyle diğilmiydi son bir kaç yıldır

2
13
yanıtYanıtla
Hasan huseyin:

PUK NUMARAMIZI HANGI NUMARAYA SORACAGIZ.....AKLIMIZI KARISTIRMAYIN

0
9
yanıtYanıtla
REİS:

ÇOK GEÇ KALINMIŞ KARAR HEMEN GEÇMESİ LAZIM

9
0
yanıtYanıtla
?:

bu 112 acaba 911 gibi bişey mi?

7
1
yanıtYanıtla
Doğrucu vatandaş:

Yıllardır söylüyoruz. Dilimizde tüy bitti. En nihayetinde akılları başlarına geldi. Her şey için ayrı ayrı numara ezberlemeye ne gerek var? En küçüğümüzden en büyüğümüze tek numara ile her yere ulaşabilmeliyiz acil durumda. Ama, belirlenen numara yine yanlış. Dünyanın asıl kullandığı numara dokuz bir bir yani 911. TV''lerle, Sinemalarla bize empoze edildi bu numara. Geleceğimiz gençliğimiz de ezberledi. Bizim de 911 ''e geçmemiz lazım. Hem bizim için hem de ülkemize gelen tüm yabancılar için.

4
2
yanıtYanıtla
camış:

güzel karar. mantıklı

5
0
yanıtYanıtla
ESENYURT ACİLEN KARANTİNA:

Esenyurtta telefon 112 yi bile cekmiyor

3
1
yanıtYanıtla
Minti:

Güzel

3
0
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title