Haberler

Soma Faciası Davasında Tutuklu Can Gürkan'dan, Hakime 'Korkuyor' Iması

Manisa'nın Soma İlçesi'nde 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciayla ilgili 6'ı tutuklu 46 sanığın Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davada, talepleri alan mahkeme heyeti, ara kararını açıkladı.

Manisa'nın Soma İlçesi'nde 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciayla ilgili 6'ı tutuklu 46 sanığın Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davada, talepleri alan mahkeme heyeti, ara kararını açıkladı. Hakim Aytaç Ballı başkanlığındaki mahkeme heyeti, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Genel Müdür Ramazan Doğru, İşletme Müdürü Akın Çelik, İşletme Müdür Yardımcısı İsmail Adalı ile Ertan Ersoy ve Mehmet Ali Günay Çelik'in tutukluluk halinin devamına karar verdi. Ayrıca, geçen ağustos ayında dosyaya konulan raporu hazırlayan bilirkişi heyetinden, gelen itirazlar üzerine ek rapor hazırlamalarına da hükmedildi. Ayrıca Can Gürkan'ın avukatlarının yaptığı ve kabul edilmeyen reddi hakim talebinin de itiraz üzerine incelenmek üzere Manisa Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verildi.

MÜGE ANLI'YA SORULMAYACAK

Bunun yanı sıra özellikle sanıklar ve avukatlarından gelen yeni bilirkişi oluşturulması, MİT'ten kazayla ilgili rapor hazırlanıp hazırlanmadığının sorulması, hazırlandıysa istenmesi, 'Soma'yı ben yaktım" sözlerinden sonra kayıplara karıştığı ileri sürülen kişinin, bir televizyon kanalında (ATV) yayınlanan Müge Anlı'nın programına katılan karısı ve kızının dinlenmesi, Diren Soma isimli twitter adresinin kimler tarafından kurulduğunun bulunması, ocaktaki U3 bölgesinde çalışan 33 işçinin tekrar dinlenmesi talepleri ise reddedildi. Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı, duruşmanın 21 Kasım 2016 tarihine ertelendiğini açıkladı.

AİLELERDEN AÇIKLAMA

13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen facianın 29'uncu ayını doldurması nedeniyle aileler duruşma çıkışında açıklama yaptı. Aileler adına açıklama yapan, ölen işçilerden Uğur Çolak'ın babası İsmail Çolak, destek istedi. Ailelerin avukatlarından, Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı da yargılama süreciyle ilgili ailelere bilgi verip, davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi. Ailelere destek veren CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ise "Sanıkları Türkiye'nin en pahalı avukatları savunuyor. Ailelerin ise çok yürekli avukatları var. Gökdelen dikenlere karşı burada paranın da satın alamayacağı bir dayanışma gösteriyorsunuz. Bizlerde 21 Kasım'da, daha geniş bir katılımla burada olacağız. Bu mücadeleyi hep birlikte kazanacağız" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi Ramazan Doğru Soma Kömür Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title