Haberler

Soma Davası Ara Karar Duruşmasında Sanık Avukatların Talepleri Dinlendi

Soma davasının ara karar duruşmasında mahkeme, sanık avukatların taleplerini dinledi.

Soma davasının ara karar duruşmasında mahkeme, sanık avukatların taleplerini dinledi.

Manisa'nın Soma ilçesinde Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'ye bağlı Eynez Maden Ocağı'nda 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen ve 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın ceza duruşması devam ediyor. Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ara karar duruşmasında mahkeme, sanık avukatların da taleplerini dinledi. Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan'ın avukatı Kadir Çekin, yaptığı savunmasında "Biz ısrarla o ocakta U3 bölgesiyle ilgili bir rapor hazırlanmasını istedik. Raporun hazırlanmadığını görünce kendimiz hazırladık. Bir üniversitenin öğretim görevlisi tarafından rapor hazırlandı" dedi. Raporu mahkemeye veren Çekin, mahkemenin açtığı raporda yer alan resimlerdeki görseller üzerinden savunmasına devam etti. Bir üniversiteden özel bir cihazla inceleme yaptıklarını söyleyen Çekin, cihazla yapılan incelemelerde ocakta bir kömür yangınının olmadığını savundu. Madenin Park Teknik döneminden daha iyi bir konuma getirildiğini iddia eden Çekin, "Bu ocak Park Teknik'ten daha iyi konuma getirilmiştir. Bu ocak için Park Teknik döneminden beri yangın çıktığı söyleniyor. Sorun ocakta değil. Park Tekniğin kömür çıkarma yöntemlerinde. Park Teknik nerede o yöntemi kullanırsa yangın çıkar" diye konuştu.

Müşteki avukatlarından Selçuk Kozağaçlı'nın sanıkları birbirine düşürmeye çalıştığını iddia eden Çekin, "Kozağaçlı, fitne çıkarıp sanıkları birbirine düşürmeye çalışıyor. Ama başarılı olamıyor. Çünkü sanıkların ihlalle ilgili bir durumu söz konusu değil" dedi. Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan'ın davayla ilgili olarak illiyet bağının bulunmadığını savunan Çekin, "Müvekkilim hiçbir illiyet bağı kurulmadan 2 seneye yakın süredir tutuklu bulunuyor. Sadece yönetim kurulu başkanı olması sebebiyle. Ondan önce de yönetim kurulu başkanları vardı. Onlarla ilgili de bir işlem yapılması gerekir. Bu nedenle müvekkilimin tahliyesini ya da tutukluluğuna alternatif bir şekilde devam etmesini talep ediyoruz" dedi.

"BİLİRKİŞİ DE DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ OLMASIN"

İşletme Müdür Akın Çelik'in avukatı Yusuf Koçyiğit, yeni bir bilirkişi heyeti oluşturularak, bir sonraki celseye kadar maden ocağında mutlaka keşif yapılması gerektiğini belirtti. Koçyiğit, oluşturulacak heyette Dokuz Eylül Üniversitesi'nden herhangi bir profesörün yer almaması gerektiğini belirterek, "Çünkü 9 Eylül Üniversitesi soruşturma süresinin kurumsal olarak bilirkişisidir. Böyle bir niteliği varken, üniversiteden seçilecek bir hocanın bu sürece dahil edilmesini istemiyoruz. Böylelikle yargılamanın daha objektif olacağını düşünüyorum" dedi.

Koçyiğit, Zonguldak gibi bölgelerden deneyimli kişilerin getirilerek yargılamanın bir sonraki celseye kadar maden ocağında ön keşif yapılması isteminde bulunarak, sanık Akın Çelik için adli kontrol şartlı olarak tahliye talebinde bulundu.

Diğer sanık avukatlarının da taleplerini alan mahkeme, ara karar vermek üzere duruşmaya ara verdi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Park Teknik Soma Kömür Eynez Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title