Haberler

Soma'daki Maden Faciası Davasında Tahliyeye Tepki

Soma'da şehit madencilerin yakınları, 301 işçinin yaşamını yitirdiği faciaya ilişkin davada emniyet teknikeri Mehmet Ali Günayçelik'in tahliyesine tepki gösterdi.

Soma'da şehit madencilerin yakınları, 301 işçinin yaşamını yitirdiği faciaya ilişkin davada emniyet teknikeri Mehmet Ali Günayçelik'in tahliyesine tepki gösterdi.

Madenci aileleri, Günayçelik'in tahliye edilmesini protesto amacıyla Beşyol Madenci Heykeli önünde bir araya geldi.

Aileler adına maden faciasında şehit olan Uğur Çolak'ın babası İsmail Çolak basın açıklaması yaptı. Dava sürecine ilişkin bilgiler veren Çolak, davaya bakan mahkeme heyetinin görev yerlerinin değiştiğini, yeni başlayan heyetin ilk duruşmada Mehmet Ali Günayçelik'in yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliye edilmesinin yanlı bir tahliye olduğunu savundu.

Mahkeme heyetinin Ağır Ceza Mahkemesine özel atandığını iddia eden Çolak, "Karar aşamasına gelmiş bu mahkemenin önceki heyetinin bu dosyadan el çektirildiğini biliyoruz." ifadelerini kullandı.

Tahliye kararını kabul etmediklerini dile getiren Çolak, "Bizler 301 Soma, Ermenek, Şirvan Zonguldak, Elbistan ve dün yine ihmaller sonucu kaçak çalıştırılan Şırnak'taki maden ocağında 7 işçi ve tüm iş cinayetlerinde yaşamını yitiren ve katledilen bütün işçi emekçiler için 'adalet' arıyoruz ve asla vazgeçmeyeceğiz." diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından yol kapatma eylemi yapan madenci ailelerine Soma İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Akol, uyarılarda bulundu. Uyarılara rağmen yolu kapatan protestocu grup ile polis arasında arbede yaşandı.

Emniyet güçleri tarafından protestocu grup dağıtılırken eyleme katılan bazı madenci yakınlarının fenalık geçirmesi nedeniyle yol bir süre kapalı kaldı. Sinir krizi geçirip fenalaşanlar ambulansla hastaneye sevk edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Soma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
title