Haberler

İzmir'de Madenciler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Güncelleme:

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybedenler için İzmir'de gıyabi cenaze namazı kılındı.

Manisa' nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybedenler için İzmir'de gıyabi cenaze namazı kılındı.

Konak Meydanı'ndaki Tarihi Yalı Camisi'nde kılınan cuma namazının ardından cemaat, cami önünde meydana çıkarak Soma'daki maden faciasında ölenler için saf tuttu.  Konak Müftüsü, Zeki Aksoy'un kıldırdığı cenaze namazına İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, camide cuma vaazını veren Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar, İzmir Sivil Toplum Kuruluşları (İSTOP) Platformu Sözcüsü Avukat Halit Çelik, İHH-İZYAD Başkanı Rasim Çağlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Aksoy, yaptığı konuşmada, Soma'daki maden faciasında hayakını kaybedenler için 77 milyon vatan evladının haklarını helal ettiğini, onlar için kendilerine düşenin dua etmek olduğunu ifade etti. Cenaze namazının aynı zamanda "dua" olduğunu belirten Aksoy, "Biz onların acısını ancak böylece paylaşacağız" dedi.

Namazın ardından olayda yaşamını yitiren, yaralanan ve halen maden ocağından çıkarılmayı bekleyen işçiler için dua edildi.

Öte yandan İzmir Müftülüğü de tüm Türkiye'de olduğu gibi il genelindeki camilerde hatim ve cuma hutbesi okuttu. Müftülükten edinilen bilgiye göre, İzmir 'de 2 bin 551 hatim okunarak, duası yapıldı.

Denizli'de de gıyabi cenaze namazı kılındı

Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren işçiler için Denizli'deki camilerde cuma hutbeleri Soma'daki faciayla ilgili verildi, Delikliçınar Yeni Cami'de gıyabi cenaze namazı kılınıp dualar edildi.

Gıyabi cenaze namazına vatandaşların yanı sıra MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan da katıldı.

Namazın ardından Soma'daki maden faciasından dolayı mağdur durumdakiler için yardım toplandı.

Delikliçınar Yeni Cami imamı Fettah Kahraman okuduğu Cuma hutbesinde "Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden ve yaralı olarak kurtulanlar için dualar edip, hatimler okuyun. Milletimizin yüreği Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenler için yanmış durumda. Geride kalanlara sabırlar niyaz ediyoruz" diye konuştu. - İzmir

Kaynak: AA / Güncel

Zeki Aksoy İzmir Soma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Hangi surede iki besmele vardır? Hangi surede iki besmele geçmektedir? 4 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 4 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 4 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? (SAYAÇ)? 4 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 4 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title