Haberler

Söke Kütlü Pamuklarda Kaliteyi Koruma Komisyonu hasat sezonu kararlarını açıkladı

Geçtiğimiz yıl İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu başkanlığında kurulan ve Söke Ovası'nda hasat sezonunda pamukta kaliteyi korumak, kontaminasyonu önlemek üzere faaliyet gösteren komisyon bu yılın ilk toplantısını yaptı.

Geçtiğimiz yıl İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu başkanlığında kurulan ve Söke Ovası'nda hasat sezonunda pamukta kaliteyi korumak, kontaminasyonu önlemek üzere faaliyet gösteren komisyon bu yılın ilk toplantısını yaptı.

İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu Başkanlığında yapılan toplantıda komisyon üyeleri Tarım ve Orman İlçe Müdürü Zeki Berhuni, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı A.Nejat Sağel, Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tanyeri, TARİŞ Söke Pamuk Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Engin Öztürk yer aldı.

Kaymakamlık Toplantı salonunda gerçekleşen Kütlü Pamuklarda Kaliteyi Koruma Komisyonu toplantısının ardından, 2019 Yılı Pamuk Hasat sezonu düzen ve denetimi ile ilgili alınan kararlar açıklandı.

Alınan Kararlarla ilgili yapılan açıklama şöyle; "Tebliğ çerçevesinde: Mahallinde denetim ve yaptırım hususlarında; Makineli Pamuk Hasat Kontrol Hizmetlerinin daha süratli ve sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için Kütlü Pamuklarda Kaliteyi Koruma Komisyonunu oluşturan kurumların birer temsilcisinden oluşacak teknik ekip oluşturulması sahada ve çırçır fabrikalarında denetimlere başlanmasın, Kütlü pamukta makineli hasat tarla kontrollerinin 20.09.2018 tarihinden itibaren Tarım ve Orman Müdürlüğü kontrol yetkili teknik personeli tarafından pamuk hasadı boyunca 7 gün 24 saat esasına göre yapılmasına, Meteorolojik tahminlere göre, 20-27 Eylül 2019 tarihleri arasında yağış beklenmediği, hava nem oranının gece 22.00 ile 08.00 arasında yüzde 70 in üzerinde olması dikkate alınarak, bu saatler arasında kütlü pamuk toplama işleminin yapılmamasına, Araç Takip sistemi olmayan ya da çalışmayan pamuk hasat makineleri kontrol elemanlarınca denetlenip, pamuk hasadı yapmalarına müsaade edilmemesine, Tarlada kalan kozaların tekrar hasadında önceki kalitedeki pamuklarda kaliteyi düşürdüğü çırçır randımanını bozduğundan 15 Kasım tarihinden önce bu kozalar hasat edilmeyip depolarda ve çırçır fabrikalarında işleme alınmayacak şekilde hasadının geciktirilmesine,Pamuk hasadı süresince, Kalite Koruma Komisyonu toplantılarının her hafta Cuma günü, saat 12.00 de yapılmasına, Kaliteyi Koruma Komisyonunca saha ve çırçır fabrikalarında periyodik denetimlerin planlanmasına Karar verilmiştir" denildi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tahsin Kurtbeyoğlu Söke Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title