Haberler

Yavuz Sultan Selim Köprüsü geçişler bayramda ücretli mi? 2021 Yavuz Sultan Selim Köprüsü bayramda ücretsiz mi olacak?

Güncelleme:

Dün yapılan Kabine Toplantısı sonrasında Kurban Bayramı'nda hangi otoyollar ve köprüler ücretsiz olacak açıklandı. Vatandaşlar en çok kullanılan köprüler arasında olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü bayramda ücretli mi olacak yoksa ücretsiz mi olacak merak etti. Peki, Yavuz Sultan Selim Köprüsü Kurban Bayramında ücretli mi olacak? Köprüden geçişler ücretsiz mi olacak? İşte açıklamalar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatili süresinin konuşulduğu Kabine toplantısı sonrası açıklama yaptı. 16 Temmuz tatil olmazken otoyollarda ve köprülerde ise bayramda geçişler ücretsiz oldu. Peki, Yavuz Sultan Selim Köprüsü bayramda ücretli mi? 2021 Yavuz Sultan Selim Köprüsü Kurban Bayramı'nda ücretsiz mi olacak? Hangi köprüler ücretsiz, hangileri ücretli olacak?

KURBAN BAYRAMINDA KÖPRÜ VE OTOYOLLAR ÜCRETSİZ Mİ?

Yapılan açıklamaya göre Kurban Bayramı'nda köprüler ve otoyollardan ücretsiz geçiş olacaktır. Ücretsiz geçişler Cuma gece yarısı itibariyle geçerli olacaktır.

YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ BAYRAMDA ÜCRETLİ Mİ?

Yavuz Sultan Selim köprüsü Yap-İşlet-Devret modelinde olduğu için bayramlarda ücretsiz olmayacak. Yapılan açıklamaya göre sadece devlete ait otoyolları ve köprülerden bayramda geçişler ücretsiz olacaktır.

Ulaşım ülkemizin en önemli kalkınma alt yapılarını yaptığımız alanların başında geliyor. Geldiğimiz noktada hedeflerimizin önemli bir noktasına ulaştık. 364 yeni tünel, 567 yeni köprü ve viyadük inşa ettik. Ülkemizi lojistik merkezi haline getirerek dünyanın en güçlü 10 ekonomisinden birisi olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ankara Niğde otoyolu, kamu özel işbirliği ile milletimize sunduğumuz yatırımlardan biridir. Niğde - Ankara akıllı otoyolunu kullanan vatandaşlarımıza bir müjde vermek istiyorum. Artık bu otoyolda sürücülerimiz otomobilleriyle yüzde 20, minibüs yolcu otobüsü kamyon ve TIR'larıyla da yüzde 40 indirimli olarak seyahat edebilecek. Cuma gece yarısı devreye girecek bu indirimin ülkemize ve otoyolumuzu kullanan sürücülerimize hayırlı olmasını diliyorum. Karayolları Genel Müdürlüğümüzün işletmesindeki otoyollar ve köprülerde bayram vesilesiyle uygulanacak ücretsiz geçişler cuma gece yarısı başlayacaktır. Uzunluğu 5 km'yi bulan 3 adet çift tüp tünel uzunluğu, çift viyadük, 6 adet çift köprü ve 4 adette kavşak inşa ettik. Malkara Çanakkale otoyolu çalışmalarımızda hızla sürüyor. Hizmete açmayı planladığımız Çanakkale Köprüsü'nde araçların geçeceği yolun çelik döşemelerinin montajına başlıyoruz. Tünel ve köprü projelerimizle milletimize eser kazandırmaya devam ediyoruz. Bayramda köprüler ve otoyollardan ücretsiz geçiş olacaktır. Ücretsiz geçişler Cuma gece yarısı itibariyle geçerli olacaktır.

GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Kurban Bayramı tatili nedeniyle 17 Temmuz Cumartesi saat 00.00'dan (cuma gününü cumartesi gününe bağlayan gece) başlayıp, 26 Temmuz Pazartesi saat 07.00'ye kadar yap-işlet-devret projeleri hariç Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğunda bulunan otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişlerde ücret alınmayacak.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Haberler

title