Haberler

Starbucks'ın piyasa değeri ne kadar? Starbucks değer mi kaybetti, zarar mı etti?

ABD'li kahve zinciri Starbucks'ın hisseleri, yatırımcıların satışların yavaşladığına ilişkin endişelerinin artmasıyla kayıp serisini 12'inci güne taşırken, şirketin piyasa değerinde 20 günde büyük azalık oldu. Peki, Starbucks'ın piyasa değeri ne kadar? Starbucks değer mi kaybetti, zarar mı etti?

Starbucks piyasa değeri! ABD'li kahve zinciri Starbucks'ın hisseleri, yatırımcıların satışların yavaşladığına ilişkin endişelerinin artmasıyla kayıp serisini 12'inci güne taşırken, şirketin piyasa değerinde 20 günde büyük azalık oldu. Peki, Starbucks'ın piyasa değeri ne kadar? Starbucks değer mi kaybetti, zarar mı etti? Detaylar...

STARBUCKS PİYASA DEĞERİ

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik insanlık dışı saldırıları nedeniyle Türkiye de dahil olmak üzere pek çok ülkede Starbucks için boykot çağrıları yapılmıştı. Dünyaca ünlü kahve zincirinin piyasa değeri 20 günde yüzde 10'dan fazla kayıpla, 12 milyar doların üzerinde azalış gösterdi.

1992'DEN BERİ EN UZUN DÜŞÜŞ SERİSİ

Şirketin hisseleri satış rakamlarının ticari büyümede önemli bir yavaşlamaya işaret etmesi nedeniyle bugün TSİ 20.00 itibarıyla yüzde 1'den fazla değer kaybederken hisseler, 12 günle şirketin 1992'de gerçekleşen halka açılmadan bu zamana kadarki en uzun düşüş serisini gördü.

Starbucks'ın piyasa değeri ne kadar? Starbuck değer mi kaybetti, zarar mı etti?

ŞİRKETİN DEĞERİ 20 GÜNDE 12 MİLYAR DOLAR AZALDI

Şirketin hisseleri, müşterilere promosyonlu ürünlerin sunulduğu "Kırmızı Kupa Günü" olarak anılan ve ABD'de binlerce çalışanın iş bıraktığı 16 Kasım'dan beri yüzde 10'dan fazla değer kaybetti.

Starbucks'ın piyasa değeri, 20 günlük süreçte 12 milyar dolardan fazla azalarak 110 milyar doların altına geriledi.

TÜRKİYE'DEKİ BOYKOT ÇAĞRILARI VE PROTESTOLAR

İsrail'in Gazze'ye saldırılarda bulunmaya başladığı 7 Ekim'den itibaren Türkiye'deki Starbucks şubelerinde sık sık protestolar gerçekleşmiş ve boykot çağrıları yapılmıştı.

NE OLMUŞTU?

ABD'de Starbucks'ın yüzlerce şubesinin çalışanları, 16 Kasım'da çalışma şartlarının iyileştirilmesi talebiyle greve gitmişti.

Öte yandan, Starbucks'ın, işçi sendikasının X sosyal medya platformunda, "Filistin ile Dayanışma!" paylaşımında bulunmasının ardından sendikayı dava etme kararı tartışmalara neden olmuştu. Şirketin bu kararı, sosyal medya platformlarındaki eylem çağrılarıyla birlikte bir dizi boykota yol açmıştı.

Bu arada, Starbucks İcra Kurulu Başkanı Laxman Narasimhan, Morgan Stanley Küresel Tüketici ve Perakende Konferansı'nda yaptığı sunumda, Çin'de toparlanmanın beklendiği kadar olmadığını belirtmişti.

Analistler, Çin menşeli kahve zinciri Luckin Coffee'nin yoğun taleple hızla büyümesinin Çin'de Starbucks için rekabet baskısı oluşturduğuna işaret ederek, Luckin başarılı olunca diğer kahve zincirlerinin Çin pazarına odaklanmasının ABD'li şirketi zor duruma sokacağını belirtti.

Haberler.com / Onur Bayram - Gündem

Starbucks Gündem Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title