Haberler

Ombudsman ne demek? TDK'ye göre Ombudsman ne anlama gelir?

Güncelleme:

Ombudsman ne demek? TDK'ye göre Ombudsman ne anlama gelir? soruları araştırılıyor. Ombudsman ne demek ve TDK'ye göre Ombudsman ne anlama gelir soruları merak ediliyor. Peki, Ombudsman ne demek? TDK'ye göre Ombudsman ne anlama gelir?

Sık sık araştırılan Ombudsman ne demek ve TDK'ye göre Ombudsman ne anlama gelir merak ediliyor. Ombudsman ne demek? TDK'ye göre Ombudsman ne anlama gelir soruları araştırılıyor. Ombudsman ne demek? TDK'ye göre Ombudsman ne anlama gelir? Detaylar haberimizdedir…

OMBUDSMAN NE DEMEK?

Ombudsman, şikayetleri ve birtakım teşebbüsleri ele alıp değerlendiren ve bunlara her iki taraf için de tatmin edici çözümler bulan kişidir.

Kelime kökeni açısından İsveççe'de "arabulucu" anlamına gelen 'ombuds' ve "kişi" anlamına gelen 'man' kelimelerinden oluşmuştur ve aracı kişi anlamına gelmektedir.

Ombudsman kelimesi İsveççe'de genellikle delege, avukat, vekil veya bir diğer kişi veya kişiler tarafından o kişi veya kişiler adına hareket etmeye ve onların haklarını korumaya yetkili kılınmış kimseyi ifade etmek için kullanılır.

Kurumsal olarak Ombudsman terimi, Parlamento tarafından halkın şikayetlerini dinleyip, çözümlere ulaştırmak üzere seçilmiş kimse veya kimseleri simgelemektedir.

Ombudsman'ın Türkçe karşılığı için kamu denetçisi, arabulucu, kamu hakemi, medeni hakların savunucusu, parlamento komiseri gibi tanımlamalar teklif edilmiştir. Sonuç olarak, Ombudsman kamu hizmetlerinin yürütülüşündeki adaletsizlikler hakkında, konudan etkilenenlerden şikayetleri almak, bu konularda araştırmalar yapmak ve sorunları çözmekle görevlendirilmiş, bağımsız bir kamu otoritesidir.

TDK'YE GÖRE OMBUDSMAN NE DEMEK?

TDK'ye göre, bakınız kamu denetçisi.

Ombudsman ne demek? TDK'ye göre Ombudsman ne anlama gelir?

Haberler.com / Sena Demiröz - Gündem

Gündem Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title