Haberler

Mehmet Kemal Bozay kimdir? Mehmet Kemal Bozay kaç yaşında, nereli? Mehmet Kemal Bozay hayatı ve biyografisi!

Güncelleme:

Türk diplomat ve Türkiye'nin Avrupa Birliği Daimi Temsilcisi olarak tanınmakta olan Mehmet Kemal Bozay kimdir? Merak ediliyor ve araştırılıyor. Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı ve Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak Mehmet Kemal Bozay merak edildi. Peki, Mehmet Kemal Bozay kimdir? Mehmet Kemal Bozay kaç yaşında, nereli? Mehmet Kemal Bozay hayatı ve biyografisi!

Mehmet Kemal Bozay kimdir? Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararına göre, Avrupa Birliği'nin Daimi Temsilcisi Mehmet Kemal Bozay'a Dışişleri Bakanlığında yeni görev verildi. Akçapar ve Bozay, Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak atandı. Peki, Mehmet Kemal Bozay kimdir? Mehmet Kemal Bozay kaç yaşında, nereli? Mehmet Kemal Bozay hayatı ve biyografisi!

MEHMET KEMAL BOZAY KİMDİR?

Mehmet Kemal Bozay (d. 1966, Ankara), Türk diplomat ve Türkiye'nin Avrupa Birliği Daimi Temsilcisi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunudur. 1988'de Dışişleri Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı'nda ve Körfez İslam Ülkeleri Dairesi'nde Aday Meslek Memuru olarak görev yapmış, ardından çeşitli diplomatik görevler üstlenmiş olup 2012-2016 yılları arasında Türkiye'nin Belgrad Büyükelçiliği görevini yürütmüştür. 2016 -2018 yılları arasında Dışişleri Bakanlığı Avrupa İşleri Müsteşar Yardımcılığını yürütmüştür.Eylül 2018 itibarıyla Türkiye'nin Avrupa Birliği Daimi Temsilcisi görevini sürdürmektedir. İngilizce bilen Bozay evlidir ve bir kızı vardır.

Emir Ceran
Haberler.com - Gündem

Mehmet Kemal Bozay Avrupa Birliği Türkiye Gündem Magazin Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title