Haberler

Işınlanma mümkün mü? Mark Zuckerbeg'ün işaret ettiği ışınlanma teknolojisi!

Güncelleme:

Facebook'un sahibi Mark Zuckerberg, ışınlanmaya ilk ışıkları yaktı. Vatandaşlar bu kapsamda ışınlanma mümkün mü? Mark Zuckerberg'ün ışınlanmaya dair söyledikleri doğru mu? sözlerinin yanıtlarını araştırdı. Işınlanma teknolojisi mümkün mü?

Çoğu kişinin hayalleri arasında olan ışınlanma, filmlerden de aşina olduğumuz bir şey olsa bile gerçek hayatta durum çok uzak görünüyor. Ancak Mark Zuckerberg, ışınlanma teknolojisine dair umut verici bir söz söyledi. Bu kapsamda vatandaşlar Işınlanma mümkün mü? sorusunun yanıtını araştırdı.

IŞINLANMA MÜMKÜN MÜ?

Çok basit ve yakın görünmesine rağmen hala fizik yasaları gereği uzak bir terim bulunuyor; ışınlanma.

İnsan ışınlaması şu anda yalnızca bilim kurguda var olsa da, ışınlanma artık kuantum mekaniğinin atom altı dünyasında mümkün - her ne kadar tipik olarak TV'de tasvir edilen şekilde olmasa da. Kuantum dünyasında ışınlanma, maddenin taşınmasından ziyade bilginin taşınmasını içerir.

Kuantum ışınlanma, içinde üçüncü bir parçacığın durumunun, durumunu anında birbirine dolanmış iki parçacığa "ışınladığı" iki uzak, dolaşık parçacığı içerir.

Geçen yıl bilim adamları, fotonlar fiziksel olarak bağlı olmasa bile bilginin bilgisayar çiplerindeki fotonlar arasında aktarılabileceğini doğruladılar. Şimdi,Ulusal Bilim Vakfı'nın RochesterÜniversitesi ve Purdue Üniversitesi bilim adamları tarafından finanse edilen araştırmalarına göre, elektronlar arasında ışınlanma da mümkün olabilir.

Bilim adamları yakın zamanda, uzaktan dolaşık kübit çiftleri oluşturmak için elektromanyetik fotonları kullanarak kuantum ışınlanmasını gösterdiler.

Bununla birlikte, tek tek elektronlardan yapılan Qubit'ler, yarı iletkenlerde bilgi iletimi için de umut vaat ediyor.

Nichol, "Tek tek elektronlar ümit verici kübitlerdir çünkü birbirleriyle çok kolay etkileşirler ve yarı iletkenlerdeki bağımsız elektron kübitleri de ölçeklenebilir," diyor Nichol. "Elektronlar arasında güvenilir bir şekilde uzun mesafeli etkileşimler oluşturmak, kuantum hesaplama için çok önemlidir."

Işınlanma için gerekli olan ve uzun mesafeleri kapsayan dolaşık elektron kübit çiftleri yaratmak zor olmuştur: Fotonlar doğal olarak uzun mesafelerde yayılırken, elektronlar genellikle tek bir yerde sınırlıdır.

MARK ZUCKERBERG IŞINLANMA HAKKINDA NE DEDİ?

Amerikalı bilgisayar programcısı, girişimci ve Facebook'un kurucusu olan Mark Zuckerberg, ışınlanmaya dair;

"Mark Zuckerberg: "10 sene içinde toplantılara ışınlanarak gideceksiniz." sözlerini aktardı.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Mark Zuckerberg Gündem Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Roma Bayer Leverkusen maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Roma B.Leverkusen maçı kaç kaç, canlı maç skoru! 2 Mayıs Survivor ödül oyununu kim kazandı, 2 Mayıs Perşembe ödül ne? Altınay Savunma halka arz ne zaman? Altınay Savunma Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem göre Chelsea Tottenham maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Chelsea Tottenham maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Koç Metalurji halka arz ne zaman? Koç Metalurji Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem görecek? Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title