Haberler

Engin Yıldırım kimdir, kaç yaşındadır? Engin Yıldırım ne zaman atandı, kim atadı?

Güncelleme:

Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım attığı tweetlerle gündem oldu. Engin Yıldırım Twitter hesabından hangi tweetleri attı? Engin Yıldırım kimdir, kaç yaşındadır? Engin Yıldırım ne zaman atandı?

Anayasa Mahkemesi (AYM) Üyesi Engin Yıldırım, sosyal medyada attığı tweetlerle gündeme oturdu. Bunun üzerine Engin Yıldırım'ın kim olduğu merak edildi. Peki, Engin Yıldırım kimdir, kaç yaşındadır? Engin Yıldırım ne zaman atandı, kim atadı?

ENGİN YILDIRIM KİMDİR?

1966'da İstanbul Üsküdar'da doğan Engin Yıldırım, ilk ve ortaöğrenimini Beylerbeyi'nde tamamlamıştır. 1987 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun olmuştur.

1988 yılında öğretim üyesi yetiştirmek amacıyla açılan yarışma sınavını kazanarak lisansüstü eğitim için İngiltere'ye gitmiştir. 1989'da Warwick Üniversitesi Warwick Business School'da yüksek lisansını, 1994'te Manchester Üniversitesi Faculty of Economics and Social Studies'de doktorasını tamamlamış; 1994 ile 2010 yılları arasında Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde öğretim üyesi olarak çalışmıştır. 2003 ile 2010 yılları arasında aynı Fakültede dekanlık görevinde bulunmuştur.

9/4/2010 tarihinde dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından YÖK Genel Kurulunun gösterdiği üç aday arasından Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilmiştir.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulunca 19/10/2015 tarihinde yapılan toplantıda Anayasa Mahkemesi başkanvekilliğine seçilmiştir. 25/10/2019 tarihinde bu görevi sona ermiş olup üye olarak görevine devam etmektedir.

İngilizce bilen Engin Yıldırım evli ve iki çocuk babasıdır.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Anayasa Mahkemesi Engin Yıldırım İstanbul Üsküdar Gündem Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title