Haberler

Dünyanın en büyük kurbağası olan Titicaca Gölü kurbağası için seferber oldular!

Güncelleme:

Dünyanın en büyük suda yaşayan amfibik canlısı olma özelliğini elinde bulunduran Titicaca Gölü kurbağası, kirlilik ve aşırı avlanma nedeniyle yok olmak üzere. Beş bilim enstitüsündeki bilim insanları da dünyanın bu en büyük kurbağasını kurtarmak için güçlerini birleştirdi. Titicaca Gölü nerede? Titicaca Gölü kurbağası özellikleri nelerdir?

Beş bilim enstitüsü, kirlilik ve aşırı avlanma nedeniyle yok olmak üzere olan Titicaca Gölü kurbağasını (Telmatobius culeus) kurtarmak için güçlerini birleştirdi ve bir proje üzerinde çalışmaya karar verdi.

Bolivya ve Peru sınırındaki Titicaca Gölü'nde yaşayan bu canlı, bölgedeki halklar tarafından geleneksel ilaçlar için de kullanılıyor.

KİTLESEL ÖLÜMLER GERÇEKLEŞTİ

2016 yılında gölde binlerce ölü kurbağa bulundu. Kitlesel ölüme tarım ve plastik kirliliğinin yol açtığı düşünülüyor.

Kurbağalar afrodizyak etkisi olduğu inancıyla yakalanıyor. Bazı marketlerde, içeceklere karıştırılmış hali "kurbağa suyu" adıyla satılıyor, bedenleri tılsım amacıyla kullanılıyor, derileri küçük çantalara dönüştürülüyor, bacakları da kızartılıyor.

Nesil koruma çalışmasına katılacak kurumlar arasında Bolivya Bilim Müzesi, Bolivya Doğal Tarih Müzesi, Peru Cayetano Heredia Üniversitesi, Ekvador Pontifical Katolik Üniversitesi, ABD Denver Hayvanat Bahçesi ve NaturalWay adlı sivil toplum kuruluşu yer alıyor.

Peru ve Bolivya hükümetlerinin yanı sıra Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı da projeyi destekliyor.

TİTİTCACA GÖLÜ KURBAĞASI ÖZELLİKLERİ NELER?

Titicaca Gölü ve çevresindeki lagünlerde yaşayan kurbağaya, etrafında gevşek ve torba benzeri bir deri bulunması nedeniyle "testis kurbağası" da deniyor.

Bilim insanları bu bol deri sayesinde, deniz seviyesinden 3 bin 800 metre yukarıda yaşayan kurbağanın, sudan daha fazla oksijen alabildiğini düşünüyor. Kurbağa suda 100 metre derinliğe kadar da inebiliyor.

TİTİCACA GÖLÜ NEREDE?

Bolivya sınırına yakın olan Titicaca gölü, Peru sınırları içerisinde yer alır. Batı kıyısı Peru'ya, doğu kıyısı ise Bolivya'ya aittir.

8.288 kilometrekare alana sahip olan göl And Dağları'nın Altiplano adı verilen platosunda, Peru ve Bolivya arasında yer alır. Ticari gemilerin çalıştığı, yüksek rakımlı bir göldür.

Dünyanın en büyük kurbağası olan Titicaca Gölü kurbağası için seferber oldular!

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Bolivya Haberler

Bakmadan Geçme

Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title