Haberler

2.tur seçim sonuçları! Cumhurbaşkanlığı 28 Mayıs (2.tur) 2023 seçim sonuçları Haberler.com'da! İl il seçim sonuçları, oy sayısı ve oy oranları

Genel seçimlerin ikinci turu, 28 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşmesi ve oy kullanma işlemlerinin tamamlanmasının ardından Cumhurbaşkanlığı 28 Mayıs (2.tur) 2023 seçim sonuçları araştırılmaya başlandı. Haberler.com/secim/ sayfasından takip edebileceğiniz seçim sonuçları detayları, il il seçim sonuçları, Erdoğan'ın oy sayısı ve Kılıçdaroğlu'nun oy sayısını sizler için derledik. Recep Tayyip Erdoğan kaç oy aldı? Kemal Kılıçdaroğlu kaç oy aldı? İşte, Haberler.com'dan son dakika gelişmeleri..

İl il seçim sonuçları, Recep Tayyip Erdoğan'ın oy sayısı, Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranı ve ikinci tur seçim sonuçlarına dair güncel haberleri sizler için derledik. 13. Cumhurbaşkanı kim oldu, sorusuna yanıt aranırken son dakika seçim haberleri haberler.com/secim/ sayfasında.

İLK SONUÇLARA GÖRE KİM ÖNDE?

Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. tur sonuçlarına ilişkin yayın yasağı saat 18.15 itibarıyla kalktı. AA'nın verilerine göre, sandıkların şu ana kadar yüzde 71.45'i açıldı. Buna göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranı 54.37, Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 45.63 olarak açıklandı. Anka'nın verilerine göre, sandıkların şu ana kadar yüzde 73.45'i açıldı. Buna göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranı yüzde 50.81, Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 49.19 olarak açıklandı.

CUMHURBAŞKANLIĞI 2. TUR SEÇİM SONUÇLARI

14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı seçiminde adayların salt çoğunluğu alamaması nedeniyle Türkiye, yeni cumhurbaşkanını belirlemek için tekrar sandık başına gitti. Türk siyasi tarihinde ilk kez yaşanacak Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylaması için oy verme işlemi 17.00'ye kadar sürecek.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN OYUNU KULLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı seçimi 2. tur oylaması için İstanbul'da sandık başına gitti. Eşi Emine Erdoğan ile Üsküdar'da oy kullanan Erdoğan gazetecilere kısa bir açıklama da yaptı.

KEMAL KILIÇDAROĞLU 2023 SEÇİM SONUÇLARI ÖNCESİ KONUŞTU

Cumhurbaşkanı Seçimi 2. turu için oy verme işlemi, Türkiye genelinde saat 08.00 itibarıyla başladı. Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu da eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte Ankara'daki Arjantin Okulu'nda oy kullandı. Kılıçdaroğlu çiftine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Ankara milletvekilleri eşlik etti.

SANDIKLAR AÇILIYOR

Saat 17.00'ye geldiği halde, sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler, başkan tarafından sayıldıktan sonra sırayla oylarını kullanacak. Oy verme işleminin bitmesiyle kullanılan oyların sayım ve dökümü yapılmaya başlandı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunda seçmen sayısına, 18 yaşına girmiş olan 47 bin 523 yeni vatandaş daha eklendi.

YSK BAŞKANI: YAYIN YASAĞININ SAATİ DEĞERLENDİRİLECEK

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, sandıklar kapanmadan önce yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunun birinci tura göre daha erken sonuçlanacağını düşündüklerini söyledi. Yener, "14 Mayıs'taki seçimler bilindiği gibi cumhurbaşkanı adaylarımız ve 24 siyasi partimizin katıldığı bir seçimdi. Bu seçimde ise sadece cumhurbaşkanı adayları yarıştığı için bizler de daha erken sonuçlanacağını düşünmekteyiz. Saat 17.00'den sonra Kurul'un değerlendirmesi sonucu vereceği kararla yayın yasağının hangi saatte kalkacağı değerlendirilecek, yasağın daha erken saatte kalkmasına, televizyon kanallarının, haber ajanslarının haber geçmesine izin verilirse sizinle de paylaşılacaktır." dedi.

HABERLER.COM'DAN SEÇİM SONUÇLARINI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

16.10 itibarıyla seçim sonuçları...

Cumhurbaşkanlığı 28 Mayıs (2.tur) 2023 seçim sonuçları Haberler.com'da! İl il seçim sonuçları, oy sayısı ve oy oranları

KATILIMIN DÜŞÜK OLDUĞU İDDİASI DOĞRU MU?

2. tur için bugün sandık başına giden vatandaşlar bu kez seçime katılımın düşük olduğunu belirtiyor. Konuyla ilgili sosyal medyada çok sayıda yorum yapıldı, "Katılım" etiketi kısa sürede Twitter'da TT oldu. 80 binin üzerinde tweet atılırken bazı kullanıcılar oy pusulasının küçük olmasından dolayı okullarda yoğunluk olmadığına dikkat çekti. Konuyla ilgili YSK'dan bir açıklama henüz gelmedi.

Şimal Güdüm
Haberler.com - Gündem

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Gündem Politika Haberler Son Dakika

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title