Haberler

Besim Tibuk kimdir? Besim Tibuk kaç yaşında, nereli? Besim Tibuk hayatı ve biyografisi!

Güncelleme:

Siyaset gündemine dair yorumları ile dikkatleri çeken Besim Tibuk izleyicilerin merak konusu oldu. Peki, Besim Tibuk kaç yaşında, nereli? Besim Tibuk hayatı ve biyografisi! Besim Tibuk kimdir?

Çarpıcı yorumları ve tespitleri ile katıldığı programlarda dikkatler çeken Besim Tibuk hakkında araştırmalar yapılıyor. Besim Tibuk kimdir? Besim Tibuk kaç yaşında, nereli? Besim Tibuk hayatı ve biyografisi!

BESİM TİBUK KİMDİR?

Doğum tarihi: 1945 Haberler.com okumaya devam edin. Sizlere en doğru bilgileri tarafsız şekilde iletiyoruz.

Kaç yaşında: 76yaşında Gündem haberler için bizi takip edin. Haberler.com gündemin sıcak konularını sizler için derliyor.

Nereli: Fındıklı

1945 yılında Rize'nin Fındıklı ilçesine bağlı Arılı köyünde Laz kökenli bir ailenin[2] çocuğu olarak dünyaya geldi. İlköğrenimini Murgul'da, ortaöğrenimini Kars, Artvin ve İzmit'te tamamladı. 1962-1963 AFS bursu ile ABD'ye gitti. Liseyi ABD'de bitirdi. 1968'de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Diplomasi Bölümünü (şimdiki adıyla Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü) bitirdi. 1964-1967 arası Devlet İstatistik Enstitüsünde çalıştı. 1971-1972'de İşletme İktisadi Enstitüsünde yüksek işletmecilik ihtisasını bitirdi.

İŞ HAYATI

Besim Tibuk, 1964 yılında tercüman rehber olarak turizm sektörüne girdi. Sonra seyahat acenteleri müdürlüklerinde bulundu. 1974'te tercüman rehberleri örgütleyerek Net Holding'in nüvesi olan Net Turizm'i kurdu. Net Grubu'nu büyüterek kısa zamanda turizm sektörünün en büyük kuruluşlarından biri hâline getirdi. Ticarette ara verdiği çalışmalarına devam etmek üzere Net Holding'i kurdu.

SİYASİ HAYATI

Siyasetle aktif olarak ilgilenmeye başlayan Tibuk, ilk önce demokratik kültüre hizmet etmek amacıyla DEM yayınevini kurdu. Demokrat Partinin (DP) tekrar kuruluşunda görev aldı ve bir süre İstanbul il başkanlığı yaptı. 26 Temmuz 1994'te arkadaşlarıyla bu partiden ayrılarak Liberal Demokrat Partiyi (LDP) kurdu. Tibuk, 1999 ve 2002 seçimlerinde LDP'nin düşük oy alması sebebiyle 25 Kasım 2002'de genel başkanlıktan istifa ederek aktif siyaseti bıraktı. Makamını vekâleten Nizam Kağıtçıbaşı'na devretti.

2014 cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Liberal Demokrat Parti tarafından çatı aday olarak önerildi ancak aday gösterilmek için gereken 20 milletvekili desteğini alamadı.

Osman Demir
Haberler.com - Gündem

Besim Tibuk Gündem Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title