Haberler

Sivil Savunma, Öğrencileri Muhtemel Afetlere Hazırlıyor

Amasya Sivil Savunma Müdürlüğü, İlk ve Orta Öğretim Kurumlarında Öğrencilere Yönelik Tatbikatlarda Olası Afetlerde Öncelikli Yapılacakları Öğretiyor. Alptekin Anadolu Lisesi'nde Yapılan Deprem Tatbikatında Senaryoya Göre Okul İçerisinde Depreme Yakalanan Öğrenciler Alarmın Çalmasıyla Birlikte Düzenli Bir Şekilde Okulu Terk Ederken, Bazı Öğrenciler de Daha Önceden Kurulan Şişme Yatağının Üzerine...

Amasya Sivil Savunma Müdürlüğü, ilk ve orta öğretim kurumlarında öğrencilere yönelik tatbikatlarda olası afetlerde öncelikli yapılacakları öğretiyor. Alptekin Anadolu Lisesi'nde yapılan deprem tatbikatında senaryoya göre okul içerisinde depreme yakalanan öğrenciler alarmın çalmasıyla birlikte düzenli bir şekilde okulu terk ederken, bazı öğrenciler de daha önceden kurulan şişme yatağının üzerine atladılar. Amasya Belediyesi itfaiye ekiplerinin de katıldığı tatbikatta, okulun çatı katında mahsur kalan öğrenciler, itfaiye araçlarının kurtarma merdivenleri ile kurtarılırken, başarılı bir tatbikat gerçekleştiren Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri, öğrencilerden alkış aldı. Amaçlarının öğrencilerin afetlere, yangınlara ve depremlere hazırlıklı olmalarını sağlamak olduğunu belirten Sivil Savunma Müdürü Adem Altun, "Öğrencilerimiz bu tatbikatlarla olası afetlerde neler yapacaklarını öğreniyorlar. 2008 yılı içerisinde her okulumuzda tatbikat yapıp öğrencilerimizin hazırlıklı olmalarını sağlayacağız" dedi.

(DY-SA) 06.03.2008 15:47 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title