Haberler

Sivas'ta Kitap Fuarı Açıldı

Sivas'ta kitap fuarı açıldıSİVAS - Sivas Valiliği ve diğer kamu kuruluşları tarafından organize edilen 6'ncı Sivas Kitap Günleri düzenlenen törenle açıldı.

Sivas'ta kitap fuarı açıldı

SİVAS - Sivas Valiliği ve diğer kamu kuruluşları tarafından organize edilen 6'ncı Sivas Kitap Günleri düzenlenen törenle açıldı.

Sivas Kongresi'nin 98'inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve 'Sivas ellerinde kitap okunur', 'Her Kitap Yeni Bir Yolculuk' sloganıyla düzenlenen kitap günleri başladı. Tarihi Buruciye Medresesi ve Şifahiye Medresesi'nin bulunduğu alanda kurulan kitap fuarının açılışına Sivas Valisi Davut Gül, Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Tarihçi ve Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı ile diğer protokol üyeleri katıldı.

Vali Gül yaptığı açıklamada,"Kitap fuarını daha önce 5 kere İl Özel İdaresi tek başına yapmıştı. Bu sene belediyemizle beraber İl Özel İdaresi finansmanını sağlayarak başta üniversitemiz olmak üzere diğer kurumların desteğini alarak yapıyorlar. Günlük hayatımız içerisinde birçok iş yapıyoruz. Ama hepsinin yanında kitap fuarından aldığımız hazzı alamıyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Sami Aydın ise," Özel idaremiz, belediyemiz ve diğer kamu kuruluşlarımızla beraber böyle bir güzel organizasyonuna sahiplik yapmak, çok değerli yazarlarımızı Sivaslılar ile buluşturmak bizler içinde büyük bir mutluluk. İnanıyorum ki bu kıymetli misafirlerimizle, değerli yazarlarımızla beraber gençlerimiz, çocuklarımızla beraber okumayla ilgili yeni bir sürece gireceklerdir. Okumak insanın kendisini ve zihnini geliştirmek için önemlidir. Adeta zihni yenileyen cilalayan bir süreçtir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kitap fuarının açılışı gerçekleştirildi. Vali Gül ve beraberindekiler açılışın ardından stantları gezdi. Tarihçi ve Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı ise kitap fuarında yoğun ilgi gördü.

Sultan İzzettin Keykavus anısına 8-14 Eylül tarihleri arasından düzenlenen kitap fuarında 175 yayınevi, 90 stantta kitapseverlerle buluştu. Fuar kapsamında gazeteci AbdulKadir Selvi, dizi oyuncuları Burç Kümbetlioğlu ve Berk Oktay, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, Teknik Direktör Samet Aybaba, güvenlik danışmanı Mete Yarar, eski milli güreşçi Hamza Yerlikaya, Milli Güreşçi Taha Akgül gibi bir çok isim imza günlerinde ve söyleşi programlarıyla sevenleriyle buluşacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Buruciye Medresesi İlber Ortaylı Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title