Haberler

Sivas - İto Sivas'a İlköğretim Okulu Yaptıracak

İstanbul Ticaret Odası(ito) Tarafından Sivas'ın Yıldızeli İlçesine Bağlı Şeyhhalil Beldise'ne Yapılacak Olan 8 Derslikli İlköğretim Okulu ve Öğretmen Lojmanı İçin Protokol İmzalandı. 75 Kişilik Bir Heyetle Sivas'a Gelen İTO Başkanı Murat Yalçıntaş Eğitime Büyük Önem Verdiklerini Belirterek Başlattıkları Proje Kapsamında Yaptıracakları Okula Şehit Yusuf Kolay İlköğretim Okulu İsmini Vereceklerini Belirtti.

İSTANBUL Ticaret Odası(İTO) tarafından Sivas'ın Yıldızeli İlçesine bağlı Şeyhhalil Beldise'ne yapılacak olan 8 derslikli ilköğretim okulu ve öğretmen lojmanı için protokol imzalandı. 75 kişilik bir heyetle Sivas'a gelen İTO Başkanı Murat Yalçıntaş eğitime büyük önem verdiklerini belirterek başlattıkları proje kapsamında yaptıracakları okula Şehit Yusuf Kolay İlköğretim Okulu ismini vereceklerini belirtti.

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ve 75 kişilik meclis üyesi 13 ilde şehitlerin isimlerini taşıyacak ilköğretim okulları inşa etme projesi çerçevesinde Yıldızeli İlçesi'ne yaptırılacak olan 8 derslikli ilköğretim okulunun protokünü imzalamak üzere kente geldi. Yıldızeli İlçesi'ne bağlı Şeyhhalil Beldesi'nde İTO tarafından 10 dönümlük arsa üzerine yaptırılacak olan 8 derslikli ilköğretim okulu ve öğretmen lojmanının protokolü Valilik binasında Vali Ali Kolat ve İTO Başkanı Murat Yalçıntaş tarafından imzalandı. Vali Kolat eğitime verdikleri destekten dolayı İTO üyelerine teşekkür etti. Kentte 3 yıl önce yaptıkları ziyarette bir okul yaptırma sözü verdiklerini belirten İTO Başkanı Murat Yalçıntaş bu sözü yerine getirmek üzere Sivas'ta olduklarını belirtti. Yalçıntaş İTO olarak başlattıkları bir eğitim hamlesinin olduğunu belirterek, "Bu kapsamda hem eğitime katkı sağlamak hemde bu vatanı borçlu olduğumuz şehitlerimizin isimlerini yaşatmak istedik. Bu nedenelde yaptırdığımız okullara şehit isimleri vermeye karar verdik. Yıldızeli İlçesi Şeyhhalil beldesinde yaptıracağımız okulun ismi de Şehit Yusuf Kolay İlköğretim Okulu olacak" dedi. Konuşmaların ardından imza törenine geçildi. Okul yapım çalışmalarının ilerleyen günlerde başlayacağı belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title