Haberler

Sisic'in Yeni Filmi Srebrenitsa Katliamını Anlatacak

Faysal Soysal'ın "Üç Yol" filminin görüntü yönetmeni Şahin Sisic, Çekmeköy Belediyesi'nin "Merhamet ve Adalet" konulu kısa film yarışmasında jüri koltuğunda oturuyor.

KAAN BURAK ŞEN - Faysal Soysal'ın "Üç Yol" filminin görüntü yönetmeni Şahin Sisic, Çekmeköy Belediyesi'nin "Merhamet ve Adalet" konulu kısa film yarışmasında jüri koltuğunda oturuyor.

Bosnalı Yönetmen Şahin Sisic AA muhabirine yaptığı açıklamada, sinemanın insanların en güçlü dışavurum aracı olduğunu belirterek, "Kur'an'ın bize yol göstericiliğinin yanında her insan kendine bir çıkış yolu, gidecek bir yol arıyor. Bunun için bazıları sinemayı seçiyor" ifadelerini kullandı.

"Nuri Bilge Ceylan'ı kendime yakın hissediyorum"

Türk sinemasından Nuri Bilge Ceylan'ı sevdiğini vurgulayan Sisic, sözlerine şöyle devam etti:

"Nuri Bilge Ceylan'ı kendime yakın hissediyorum. Ben de küçüklüğümden beri fotoğrafçılık yaptım. Dolayısıyla onun fotoğrafla anlatmak istediklerini çok daha rahat anlayabiliyorum. Ayrıca  'Bal' filminden ötürü Semih Kaplanoğlu'nu biliyorum. Onun da hikaye anlatma bakımından farklı bir yol izlediğini düşünüyorum ve kendime yakın hissediyorum. İki yıl önce de Antalya Film Festivali'ndeydim. Türkiye'nin hem doğusundan hem batısından yapılmış güzel filmler gördüm."

Hz. Muhammed'in (SAV) hayatından yola çıkılarak çekilecek "Merhamet ve Adalet" temalı kısa filmlerle ilgili olarak, "İnsanların kendi kalplerindeki resimle bugünü birleştirerek bu konuyu incelemeleri çok önemli. Geçmişle bugünü irdelemek ve içiçe katmak zorundasınız ki iyi bir şeyler çıkarabilesiniz" dedi.

"Sorumluluklarımın farkındayım"

Sisic, görüntü yönetmenliği yaptığı filmlerde görsel dil olarak filme katacağı noktalara odaklandığının altını çizerek, şunları söyledi:

"Hem fotoğrafçı, hem yönetmen hem de görüntü yönetmeni olduğum için farklı farklı sandalyelerde oturdum ve aslında bu üçünün de nasıl sorumlulukları olduğunun farkındayım. Ama görüntü yönetmeni olarak en önemli mesele yönetmeni anlamak ve prodüksiyonla beraber nasıl bir yol çizeceğinize, beraber neler yapabileceğinize karar vermektir."

2016'nın sonunda Srebrenitsa Katliamı ile ilgili bir film çekmeyi planladığını aktaran Sisic, "Şu an Amsterdam'da, Bosna'da yaşanan o acı olaydan, Srebrenitsa katliamından kurtulmuş bir adamın hikayesi üzerine çalışıyorum. Gerçek bir hikaye" dedi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Faysal Soysal Srebrenitsa Saraybosna Çekmeköy Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title