Haberler

Sırtına İsabet Eden Mermiyle 20 Yıldır Yaşıyor

Vatani görevini yaparken düştükleri pusuda yaralanan kişi, 20 yıldır, "felç riski" bulunduğu gerekçesiyle çıkartılmayan mermi çekirdeği ile yaşıyor.

Kahramanmaraşlı Ahmet Paksoy, 20 yıldır, vatani görevini yaparken düştükleri pusuda sırt kemiğine isabet eden ve felç riski nedeniyle çıkartılmayan mermiyle yaşıyor.

Merkez Onikişubat ilçesinde ikamet eden 3 çocuk babası 41 yaşındaki Paksoy, Elazığ'da vatani görevini yaparken, 1994'de terör örgütü PKK'nın kurduğu pusuda sırtından yaralandı.

Elazığ Devlet Hastanesi'nde ameliyata alınan Paksoy'un parçalanan bağırsaklarından 40 santim kesildi ancak sırt kemiğine saplanan kurşun, felç riski bulunduğu için çıkartılmadı.

Gülhane Askeri Tıp Akademisindeki 2 aylık tedavinin ardından uzuv kaybı olmadığı için Paksoy'a "askerliğe elverişlidir" raporu verildi. İki aylık hava değişiminin ardından birliğine dönen Paksoy, sırtındaki kurşunla kalan 85 günlük vatani görevini tamamlayarak terhis oldu.

Paksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, sırtındaki mermi çekirdeği nedeniyle zaman zaman sağlık sorunları yaşadığını söyledi.

Yaşadığı sıkıntıları ve olay anını anlatan Paksoy, Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde düştükleri pusuda kendisiyle beraber yaralanan komutanının 13 gün sonra şehit olduğunu anlattı.

Felç riski taşıdığı için sırtındaki mermi çekirdeğinin çıkartılmadığını belirten Paksoy, uzuv kaybı olmadığı için de "gazi" unvanı verilmediğini sözlerine ekledi. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Paksoy Elazığ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title