Haberler

Son dakika haberi: Şırnak Valisi Pehlivan, Kovid-19 tedbirlerine uyan esnafa "örnek işletme" belgesi verdi

Güncelleme:

Son dakika haberi... Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, ilde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine harfiyen uyan esnafa "örnek işletme" belgesi takdim etti.

Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, ilde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine harfiyen uyan esnafa "örnek işletme" belgesi takdim etti.

Vali Pehlivan, İl Sağlık Müdürü İsmail Başıbüyük ile Atatürk Mahallesi Sanat Sokağı'nda esnaf denetiminde bulundu.

Vatandaşlarla görüşen Pehlivan, maske, mesafe, hijyen kurallarını hatırlattı, dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarılarda bulundu.

Vali Pehlivan ve beraberindekiler, daha sonra, salgının üretime, hizmete ve eğitime olumsuz etkisini azaltmak, mavi kategoriye dönüşü hızlandırmak için hayata geçirdikleri "örnek işletme" belgesini almaya hak kazanan pastane sahibi Mehmet Ali Bektaş'ı ziyaret etti.

Bektaş'a belgesini veren Pehlivan, öncelikle tüm esnaf için ramazanın hayırlı geçmesi dileğinde bulunduklarını belirtti.

Kovid-19 ile mücadelenin sürdüğünü dile getiren Pehlivan, şunları kaydetti:

"Ülke genelinde olduğu gibi Şırnak'ta da saha ve filyasyon denetimlerini sürdürüyoruz. İl olarak uzun süredir vaka sayısını düşük tutmayı başardık. Son zamanlarda ülke genelinde vaka sayısının artışı burayı da etkiledi. Bizde de bu durum artış yönünde eğilim göstermeye başladı. Sahada ortaya koyduğumuz çalışmamızla belli bir seviyede tutmayı başardık. Ama istiyoruz ki kurallara uymak suretiyle rakamları iyice düşürelim ve sıfırlayalım. Bu konuda hassasiyet gösteren, kurallara uyma konusunda gayret ortaya koyan esnafımızı belgelendiriyoruz."

Pehlivan, işletme sahibi Bektaş'a da ilk belgeyi takdim ettiklerini bildirdi.

Vali Pehlivan, belgeye hak kazanılması için öncelikle çalışan ve müşterilerin maske konusunda hassasiyet göstermesi ve masaların birbirine mesafesi, sandalye ile müşteri sayısı, HES kodu sorgulaması gibi kriterlere uyulması gerektiğini anlattı.

Bektaş da bugüne kadar olduğu gibi ramazanda da maske, mesafe, hijyen kurallarına uyarak, dikkatli ve tedbirli davranacaklarını belirtti.

Kaynak: AA / Yaşam

Şırnak Valiliği Koronavirüs Ali Bektaş Şırnak Yaşam Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title