Haberler

Şırnak'ta 2 Cenaze, 8 Gün Sonra Bulundukları Yerden Alındı (2)

Hdp'li BİRLİK: MARGDA 11, SOĞUK HAVA DEPOSUNDA 8 CENAZE VAR Şırnak'ın Dicle Mahallesinde 8 gün önce çıkan çatışmada vurulan 2 kişinin cenazelerini bugün olay yerinden alarak Devlet Hastanesi morguna getiren HDP'li Milletvekillerinden Leyla Birlik hastane önünde açıklama yaptı.

Hdp'li BİRLİK: MARGDA 11, SOĞUK HAVA DEPOSUNDA 8 CENAZE VAR

Şırnak'ın Dicle Mahallesinde 8 gün önce çıkan çatışmada vurulan 2 kişinin cenazelerini bugün olay yerinden alarak Devlet Hastanesi morguna getiren HDP'li Milletvekillerinden Leyla Birlik hastane önünde açıklama yaptı. Birlik, 1 haftadır Şırnak Valiliği ve İçişleri Bakanlığı ile 2 cenazenin alınması için görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirterek, "Dün akşam artık cenazeleri alabileceğimize dair bilgi aldı. Genel merkezimiz ve Grup Başkan vekilimiz İdris Baluken'in İçişleri Bakanlığı ile görüşmeler ve bizim burada yerelde yaptığımız görüşmeler neticesinden sonra, bugün vekillerimizle, belediye başkanımızla ve halkımızla birlikte gidip aldık. Cenazelerimiz şu an Şırnak Devlet Hastanesi morgunda. Birinin kimlik tespiti yapıldı, Şırnaklı'dır. Diğerinin ise şu ana kadar kimlik tespiti yapılmadı" dedi.

HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, Silopi'de cenazesi 10 gün boyunca yerde kalan Taybet İnan adlı kadının bir köyde defnedildiğini ifade ederek, "AKP hükümeti bir savaş konseptinde yapılabilecek en ahlaksız en vicdansız şeyi kullanıyor. Şu an bütün cenazelerin her biri bir yerde. Dün aileler Şırnak Devlet Hastanesi önünde cenazeleri almak istemelerine rağmen cenazeler kendilerine verilmedi. 7 tane cenaze gece geç saatte buradan kaçırıldı. 4 tanesi Cizre Devlet Hastanesi'ne götürüldü ve Kaymakamlık tarafından defnedildi. Taybet İnan ve Yusuf İnan'ın cenazeleri şu anda ailesi tarafından bir köyde defnedildi. Diğer cenazeler için yaptığımız girişimler sonuçsuz kaldı. Aileleri Silopi'de olmasına rağmen sokağa çıkma yasaklarından dolayı aileler dışarı çıkamadı, cenazeler Belediyeye teslim edilmedi ve şu anda Kaymakamlık tarafından defnediliyor. Şırnak Devlet Hastanesi morgunda şu anda 11 cenaze var. Belediyenin soğuk hava deposunda 8 tane cenaze var. Hepsi sivildir. Aileleri burada. Ailelerin defin kağıtları ellerinde. Maalesef Valilik tarafından Belediyeye gönderilen bir yazı var. Soğuk hava deposuna bir müdahale bekliyoruz. Muhtemelen böyle olacak. Ailelerimiz burada. Kararı onlara bıraktık. Çünkü, aileler ısrarla sokağa çıkma yasağı kalkmadan, bütün mahallelerden cenazeler toplanmadan defnetmeyeceklerini defalarca dile getirdiler. Resmi kurumlarda dile getirdiler. Buna rağmen kabul görmüyor. Bir karar verecekler. Nasıl uygun görüyorlarsa öyle yapacaklar. Olmazsa burada geçici bir defin önerisi geldi ailelerden böyle bir defin olay olabilir" diye konuştu. - Birlik

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Leyla Birlik Yusuf İnan Dicle Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title