Haberler

Şırnak: Bakan Çelik Cizre'de

  Iha05234e2-gen/02-ara-0730-1240 - Bakan Çelik Cizre'de - Türkiye'de İlçe Bazında Bir İlk Olarak Açılan Cizre Fen Lisesi'nde 400 Öğrenci Eğitim Görecek - Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik: - "Türkiye'de İlk Kez Bir İlçede Fen Lisesini Açıyoruz, Yani Türkiye'de Bulunan 931 İlçe Arasında Fen Lisesi Bulunan Tek İlçe Cizre'dir" - Cizre Kaymakamı Gökhan Azcan: - "En Önemli Dayanağımız G...

 

IHA05234E2-GEN/02-ARA-0730-1240

- BAKAN ÇELİK CİZRE'DE

- TÜRKİYE'DE İLÇE BAZINDA BİR İLK OLARAK AÇILAN CİZRE FEN LİSESİ'NDE 400 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRECEK

- MİLLİ EĞİTİM BAKANI HÜSEYİN ÇELİK:

- "TÜRKİYE'DE İLK KEZ BİR İLÇEDE FEN LİSESİNİ AÇIYORUZ, YANİ TÜRKİYE'DE BULUNAN 931 İLÇE ARASINDA FEN LİSESİ BULUNAN TEK İLÇE CİZRE'DİR"

- CİZRE KAYMAKAMI GÖKHAN AZCAN:

- "EN ÖNEMLİ DAYANAĞIMIZ GENÇ NÜFUSUMUZDUR"

(FOTOĞRAFLI)

MEHMET DEMİRHAN

ŞIRNAK(İHA) - Şırnak'ın Cizre İlçesi'ni ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve beraberindekiler, Cizre Fen Lisesi'nin açılış törenine katıldı. Cizre Fen Lisesi 400 öğrenci kapasiteli ve 16 derslikten oluşuyor.

Bakan Çelik ve beraberindeki heyetin açılış yapmış olduğu Cizre Fen Lisesi, yaklaşık olarak 6 milyon YTL' ye mal oldu. Törenin açılış konuşmasını yapan Cizre Kaymakamı Gökhan Azcan yapılan okulun Cizre için büyük bir önem anlam ifade ettiğini belirterek, okulun yapılmasında emeği gecen bütün yetkililere teşekkür ettiğini söyledi. Kaymakam Azcan, "Bu tesis sadece bir lise değil, her türlü teknik donanıma ait bir modern bir eğitim kurumu olacaktır. Çağdaş, modern, güçlü ve zengin Türkiye'nin yolu eğitimden geçmektedir. En önemli dayanağımız, genç nüfusumuzdur bu nüfusun eğitimli ve nitelikli hale getirilmesi kalkındırılmamızı hızlandıracak ve çağdaş ülkeler arasında hakkettiğimiz yere gelmemizi sağlayacaktır. Dünyanın en gelişmiş ülkelerin çocukları nasıl eğitim görüyorsa bizim çocuklarımızın da o derecede eğitim görmesi gerekir. Bugün burada her il ve ilçede görmeyi arzuladığımız liselerimizin ideal bir örneğinin açılışıyla duyduğumuz mutluluğu ifade etmek istiyorum" dedi.

İlçeler bazında bir ilk olan fen lisesin açılışı için Cizre'de bulunmaktan memnun olduğunu dile getiren Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, okulun yapımında emeği gecen bütün kurum ve kuruşlara teşekkür ettiğini söyledi. Çelik, "Buraya gelmeden önce sayın Başbakanımızı aradım, Şırnak gideceğimi ve burada okullar açacağımızı halkımızla buluşup kucaklaşacağımızı ifade ettim. Sayın Başbakanımızın özelikle güzel kalpli halkımıza selamlarını bana söyledi. Türkiye'de ilk kez bir ilçede fen lisesini açıyoruz yani Türkiye'de bulunan 931 ilçe arasında fen lisesi bulunan tek ilçe Cizre'dir. Biz Şırnak'a ve Güneydoğu'ya büyük bir önem veriyoruz, çünkü bu yörelerimiz geri kalmış yörelerimizdir. Batı illeri ileri arasında derin bir uçurum vardır, bizzat sayın Başkanımızın talimatıyla buradaki seviyeyi Batı ile orantılı duruma getirene kadar buraya pozitif ayrımcılık yapmaya devam edeceğiz. Birileri iş üretir birileri de laf üretir biz halkımıza hizmet etmekten şeref duyarız, öyle Ankara'da rahat koltuklarımızda gelen belgelerle talimatlarla resmi yazılarla memleketi idare etmiyoruz. Memleketin dört bir yanını dolaşıyoruz ama asla boş dolaşmıyoruz. Helikopterimizden yararlanarak Şırnak ve Batman bölgesinde önemli işler yaptık. Biz bu memleketi pislik ve sefalet içerisinde bırakma hakkına sahip değiliz buralar baştan aşağı değişecek" dedi.

Bakan Çelik ve beraberindeki heyet, yeni açılan fen lisenin sınıfları inceledikten sonra helikopterle başka bir açılışa katılmak üzere İdil İlçesi'ne geçti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title