Haberler

Sırbistan: Kosova'nın Bağımsızlığını Asla Tanımayacağız

Sırbistan Başbakanı Voyislav Koştunitsa, Sırbistan'ın, Kosova'nın Bağımsızlığını Asla Tanımayacağını Söyledi.

Sırbistan Başbakanı Voyislav Koştunitsa, Sırbistan'ın, Kosova'nın bağımsızlığını asla tanımayacağını söyledi.

Voyislav Koştunitsa, başkent Belgrad'da parlamento binasının önündeki alanda düzenlenen ve Kosova'nın bağımsızlığının protesto edildiği gösteriye katılan 150 bin kişiye konuşma yaptı.

Koştunitsa, ''Kosova, Sırbistan'ın soyismidir. Kosova Sırbistan'ındır, Sırp halkınındır. Hep böyleydi ve her zaman böyle kalacaktır'' dedi. Koştunitsa, Sırp hükümeti ve parlamentosunun, Kosova'nın tek taraflı bağımsızlık ilanını geçersiz kıldığını hatırlatarak, ''Sırp devleti, bu tür tüm yasadışı devlet kurma eylemlerini, bu devletin Sırp toprakları üzerinde kurulmasına yönelik tüm eylemleri geçersiz kılacaktır'' diye konuştu.

Koştunitsa, ''Sırbistan devleti varoldukça, uygar dünyanın ilkelerini ihlal ederek kurulan bu devleti tanımayacağız. Biz Sırplar olarak, köklerimizi, Kosova'yı ve tarihimizi bırakırsak ne duruma geliriz. Kim oluruz?'' dedi.

Sırbistan Başbakanı, ''Dünyada başka bir halktan, kimliğini temsil eden herşeyden vazgeçmesi istenmiş midir? Bize geçmişsiz, köksüz bir halk olmamız durumunda herşeyin düzeleceği sözünü verdiler. Bizi, Kosova'daki kardeşlerimizi terketmeye zorluyorlar'' diye konuştu.

Belgrad'daki gösteriye, eski milli basketbolcu Dejan Bodiroga, yönetmen Emir Kusturica, tenisçi Novak Cokoviç gibi Sırplar da destek verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title