Haberler

Sinopluların İstanbul'da Bayramlaşma Heyecanı

İstanbul'da Yaşayan Sinop Türkeli İlçesi Kuşçular Köyünden Vatandaşlar, Kurban Bayramı Heyecanını Birlikte Yaşadı.

İstanbul'da yaşayan Sinop Türkeli ilçesi Kuşçular köyünden vatandaşlar, Kurban Bayramı heyecanını birlikte yaşadı.

Sefaköy Oktaylar Düğün Salonu'nda gerçekleşen bayramlaşma törenine, Dernek Başkanı Varol Şahin, dernek yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda Sinoplu katıldı. Necdet Fidan'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duasıyla başlayan programda, Dernek Başkanı Varol Şahin bir konuşma yaptı. Kurban Bayramı münasebetiyle buluşan vatandaşlara seslenen Şahin, tüm İslam aleminin ve kilometrelerce uzaktan İstanbul'a gelerek hayatlarını sürdüren Sinopluların bayramını kutladı.

Vatandaşlar, Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Hüseyin Demirkol'un Sinop'a özlemi anlatan şiiriyle memleket hasretini paylaştı. Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu'ndan Ezgi Güler isimli öğrencinin okuduğu 'Sol yanım ağrıyor' şiiriyle vatandaşlar duygulu anlar yaşadı. Yönetim kurulu üyelerinden Fehmi Demircan'ın son günlerde meydana gelen saldırıların ardından şehit Mehmetçikler için okuduğu şiir ve Ömer Demircan'ın 3 yıl önce hayatını kaybeden babası Murat Demircan için yazdığı şiir de

vatandaşları duygulandırdı. Törende söz alan Nörolog Dr. Gülcan Şahin Kaya'nın konuşması ile dernek çalışmalarında büyük emeği geçen derneğin onursal başkanı Erzurum İspir Emniyet Amiri Mesut Şahin'in bayram tebrikinin okunması uzun süre alkış aldı. İlköğretim öğrencilerinin folklor gösterisi, çocuklarıyla birlikte bayramlaşma törenine gelen vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Kuşçular köyü sakinleri, Sinop türküleriyle devam eden programda çalan oyun havalarıyla doyasıya eğlendi.

(ED-ED-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title