Haberler

Sinop Valisi Kemal Cirit: 82 Kişi Tutuklandı, 40 Kişi Firar

SİNOP Valisi Kemal Cirit, FetHullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında içlerinde kamu görevlisinin de bulunduğu 400'ü aşkın kişi hakkında işlem yapıldığını belirterek, "Söz konusu şüphelilerden hukuk önüne çıkarılan 82'si adli makamlarca tutuklandı.

SİNOP Valisi Kemal Cirit, FetHullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında içlerinde kamu görevlisinin de bulunduğu 400'ü aşkın kişi hakkında işlem yapıldığını belirterek, "Söz konusu şüphelilerden hukuk önüne çıkarılan 82'si adli makamlarca tutuklandı. Tutuklananların yanı sıra 40 kişi gözaltında, 40 kişi ise firari durumda bulunmakta" dedi.

15 Temmuz günü Fethullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından Sinop'ta yürütülen soruşturma ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Kemal Cirit, şu ana kadar toplam 82 kişinin tutuklandığı söyledi. Vali Kemal Cirit, "Soruşturmanın başından itibaren içlerinde kamu görevlisi ve sivil vatandaşlar da bulunuyor. 400'ü aşkın kişi hakkında işlem yapıldı. Söz konusu şüphelilerden hukuk önüne çıkarılan 82'sinin adli makamlarca tutuklandı. Tutuklananların yanı sıra 40 kişi gözaltında, 40 kişi ise firari durumda bulunmakta. Hakkında yakalama kararı bulunan Saraydüzü Kaymakamı Yusuf Özbey Ankara'da gözaltına alınarak tutuklandı" dedi.

YAYLADA Kİ BİR EVE YAPILAN OPERASYONDA DÖKÜMAN ELE GEÇİRİLDİ

Bodurga Yaylası'nda jandarma ekiplerinin yapmış olduğu operasyon sonrasında evde FETÖ'ye ait bazı evrakın ele geçirildiğini ifade eden Sinop Valisi Kemal Cirit, "Jandarma ekiplerince Bodurga Yaylası'nda bir eve yapılan operasyonda FETÖ'ye ait bazı dokümanlar ele geçirildi. Operasyonda bu yapıya ait kitaplar, cep telefonları, makbuzlar ve ruhsatsız silahlar ele geçirildi. Boyabat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı, 1 kişi ise aranıyor. Elde ettiğimiz belgelere göre bu kişiler kod adlar kullanarak bazı işlemler yapıyorlar. Önümüzdeki süreci de kod adlar kullanarak sulandırmak amacıyla bazı işlemler yapacak olduklarını değerlendirmekteyiz. Kentte hem adli hem idari yönden kamu çalışanlarına ve sivillere yönelik işlemlerin yapılmaya devam ediyor" diye konuştu.

- Sinop

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Cirit Sinop Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title