Haberler

Sınırdaki Bayramlaşmada İzdiham

Suriyeli Vatandaşların Türkiye'deki Akrabalarını Ziyaret Etmek İçin Mardin'in Nusaybin İlçesi Sınır Kapısından Geçişleri Başladı. Geçişler Esnasında Zaman Zaman İzdiham Yaşandı.

Suriyeli vatandaşların Türkiye'deki akrabalarını ziyaret etmek için Mardin'in Nusaybin ilçesi sınır kapısından geçişleri başladı. Geçişler esnasında zaman zaman izdiham yaşandı.

Suriyeli vatandaşlar, Türkiye'deki akrabalarına bayram ziyaretinde bulunmak için sabahın erken saatlerinde Nusaybin Hudut Sınır Kapısı'na akın etti. Suriyeliler, Nusaybin Hudut Sınır Kapısı'nın Kamışlı tarafındaki bölgeden Türkiye'ye gelmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Suriye Polisi, kapı önündeki yoğunluk sebebiyle kapıları bir anda açınca Türkiye'ye gelmek isteyen Suriye vatandaşları arasında izdiham yaşandı. Türkiye bölgesine giren Suriye vatandaşları "Atatürk'ün Ülkesi Türkiye'ye Hoşgeldiniz"

pankartı açılarak, şeker ve kolonyayla karşılandı. Protokol bayramlaşmasına gelen Kamışlı Kaymakamı General Talat Sellem ve beraberindeki heyet, Nusaybin Kaymakamı Yücel Gemici, Garnizon Komutanı P. Yarbay Haluk Ertuğrul, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Şahin ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Bnb. Mustafa Gezer tarafından sınır kapısı girişinde karşılandı. Kamışlı Kaymakamı General Sellem, kendisini karşılayan Türk heyetine İngilizce "Günaydın" diyerek karşılık verdi. Yapılan protokol bayramlaşmasında

Suriyeli heyete şeker ve kolonya ikram edilirken, Nusaybin Yıldırım İlköğretim Okulu folklor ekibi Mardin ve Diyarbakır yöresine ait bir gösteri sundu.

Bayramlaşma sonrası her iki ilçe kaymakamı ortak basın açıklaması düzenledi. Nusaybin Kaymakamı Yücel Gemici, yaptığı açıklamada, bayramlaşmaların iki ülke vatandaşları arasındaki mevcut dostluk ve kardeşlik duygularını hem ekonomik yönden hem de sosyal yönden daha da güçlendirdiğini belirterek, "İnsanlar bayramlarını, sevdiği dostları, akrabaları ve arkadaşlarıyla tadına vararak yaşamaktadırlar. Bizde hem Suriye hem de Türkiye vatandaşlarımızın bayramlarını daha anlamlı hale getiren bu uygulamayı

sürdürmek, daha da iyileştirmek için elimizden gelen gayret içerisindeyiz. Bu vesileyle her iki ülke vatandaşlarımızın Kurban Bayramı'nı kutluyorum. İyi ve keyifli bir bayram günü geçirmelerini diliyorum" diye konuştu.

Kamışlı Kaymakamı Talat Sellem ise, bayramlaşma sebebiyle 4 bin 955 Suriye vatandaşının Türkiye'deki akrabalarıyla görüşeceğini belirterek, "Bütün misafirlerin, çok rahat, mutlu ve huzurlu bir şekilde bayramı geçirmesini diliyoruz. Ülkemizden 4 bin 955 kişi, bayramın 2. ve 3. günlerinde Türkiye'de bulunan akrabalarıyla 48 saatliğine bayramlaşacak. Bu işbirliği içerisinde elbette hepimiz mutlu olacağız" dedi.

(AA-SK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır?
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title