Haberler

Bartın Valisi kimdir? Sinan Güner kimdir? Bartın Valisi Sinan Güner kaç yaşında, nereli? Sinan Güner biyografisi!

Meteoroloji günlerdir Türkiye'nin birçok bölgesi için kuvvetli yağış uyarısında bulunurken, dün gece saatlerinde başlayan sağanak yağış Bartın'da sel ve heyelana neden oldu. Bartın'da yaşanan sel felaketi nedeniyle Bartın Valisi Sinan Güner'in hayatı merak edildi. Peki, Bartın Valisi kimdir? Sinan Güner kimdir? Bartın Valisi Sinan Güner kaç yaşında, nereli? Sinan Güner hayatı ve biyografisi nedir?

6 Kasım 2018'den beri Bartın Valisi olarak görev yapan Sinan Güner Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun olmuştur. Peki, Sinan Güner kimdir? Bartın Valisi kimdir? Bartın Valisi Sinan Güner kaç yaşında, nereli? Sinan Güner hayatı ve biyografisi nedir? İşte detaylar haberimizde...

BARTIN VALİSİ SİNAN GÜNER KİMDİR?

Sinan Güner, (1969, İstanbul), Türk bürokrat. 6 Kasım 2018'den beri Bartın Valisi olarak görev almaktadır.

1990 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. 1994 - 1997 yılları arasında özel sektörde yer aldı. Yüksek lisans eğitimini Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsünde devam ettirdi ve "Kamu Kesiminde Stratejik Yönetim" konusunda öğrenimini tamamladı. 1992 yılında Çanakkale Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği görevine başladı. Ortaca, Çeltik Kaymakam Vekilliği, Feke, Arpaçay, Horasan, Keskin, Çifteler Kaymakamlığı, Mülkiye Müfettişliği görevlerinde bulundu ve Mülkiye Başmüfettişliğine atandı. Görevi esnasında yeni bir görevlendirme ile İçişleri Bakanlığı İstihbarat Değerlendirme, Analiz ve Koordinasyon Merkezini kurdu ve başkanlığını yürüttü. Ardından Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne atandı ve görevi sırasında AB Vize Serbestisi şartlarından biri olan İkinci Nesil Elektronik Pasaport sisteminin kurulması ve sürücü belgeleriyle birlikte Nüfus Teşkilatı tarafından sağlanması, Dijital Arşiv, e-Tescil, e-Rapor, Mekansal Adres Kayıt Sistemi gibi projelerin başlatılması sürecinde katkılar sağladı.

26 Ekim 2018 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Bartın Valiliğine atanmıştır. Evli ve üç çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Sinan Güner Bartın Gündem Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title