Haberler

Simav'dan Kısa Kısa

Simav Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, çekirgelerin ekili arazilerde zarara yol açtığı Bahtıllı beldesinde inceleme yaptı.

Simav Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, çekirgelerin ekili arazilerde zarara yol açtığı Bahtıllı beldesinde inceleme yaptı.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Ceylan, inceleme sonrası çiftçilerle düzenlediği toplantıda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, Hazine ve mera arazileri dışında çekirge mücadelesi uygulamadığını bildirdi.

Çekirgelerle yapılan biyolojik mücadelede etken ilacın bazı yerlere ulaşmamasının, çekirgelerin tamamen yok edilmesini sağlamadığını ifade eden Ceylan, "Özellikle ekili alanlardaki bitkileri hedef alan çekirgeyle en etkin mücadele, hindileri bu bölgelere salmaktır. Bakanlığımıza bu konuda bir proje hazırlayarak, bölgemizde çekirgelerin ancak hindi üretiminin teşvikiyle yok edilebileceğini bildirdik" dedi.

Ceylan, daha sonra çiftçilerin sorularını yanıtladı.

-Tarihi 151 binadan 124'ünün tescili kaldırıldı

(Fotoğraflı)

Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, Kütahya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü'nün Simav'daki tescilli 151 binadan 124'ünün tescilini kaldırdı.

Karahan, AA muhabirine, birçok vatandaşın mağdur olmasına yol açan tescilli binalar konusunda ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Vatandaşlardan gelen şikayetleri sözlü ve yazılı olarak Kütahya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü'ne ilettiklerini dile getiren Karahan, şöyle konuştu:

"Müdürlük yetkilileriyle yaptığımız toplantılarda, ilçemizde yaşanan depremleri, binaların çevreye ve insanlara verdiği, verebileceği zararları anlattık. Sonuçta tescilli binaların yeniden mercek altına alınmasını sağladık. İlçemizde meydana gelen ve devam eden depremler de göz önüne alınarak, söz konusu tescilli binaların son durumları incelendi. Taşınmazların kentsel dokuyla ilişkisi ve genel siluete etkisi, yapısal müdahaleler, deprem nedeniyle oluşan hasarlar incelendi. Bize bildirilen yazılı kararla 124 binada tesciller kaldırıldı."

Karahan, tescili kaldırılan binalarda yapılabilecek yıkım ya da tadilatlarla ilgili hak sahiplerinin belediyeye yazılı olarak başvurması gerektiğini sözlerine ekledi.

-13 yaşındaki sporcu, trap yarışlarında birinci oldu

(Fotoğraflı)

Simav'da yaşayan Elif Sena Alın (13), Kütahya'da yapılan trap yarışlarında kızlar kategorisinde birinci, profesyoneller kategorisinde de ikinci oldu.

Simav Avcılık ve Atıcılık İhtisas Kulübü Başkanı Mustafa Çınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Osmanbey İlköğretim Okulu öğrencisi Elif Sena Alın'ın, üst üste önemli başarılar elde ettiğini bildirdi.

Kütahya Dumlupınar Doğal ve Yaban Hayatı Koruma Federasyonu'nca düzenlenen trap yarışlarında önemli başarılar elde ettiklerini anlatan Çınar, şunları kaydetti:

"Kulübümüz üyelerinden Ömer Alın ve kızı Elif Sena Alın, trap atışlarında birçok rakibi geride bıraktı. Daha önce katıldığı yarışlarda Türkiye 5'incisi olarak dikkatleri üzerine çeken Elif Sena Alın'ın turnuvanın profesyoneller kategorisinde ikinci, onu yetiştiren babası Ömer Alın'ın da üçüncü olması herkesi şaşırttı. Üyemiz Ömer Alın, kızı Elif Sena'ya babalık yanında öğretmenlik de yapmaktadır. Ancak Elif Sena'nın geleceği bakımından önce eğitim alanında başarılı olmasını istiyoruz. Çünkü eğitimde başarı kazanıldığında sporda başarı çoktan kazanılır."

Ömer Alın da profesyoneller kategorisinde kızının kendisini geçtiğini belirterek, "Kızım ikinci, ben üçüncü oldum. Gümüş madalya onun, bronz madalya ise benim oldu. Mutluyum" dedi.

Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök

Yayıncı: Mürsel Çetin - KÜTAHYA

Kaynak: AA / Yerel

Kasım Karahan Elif Sena Kütahya Simav Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title