Haberler

Silivri'deki Fetö Davaları

AK Parti milletvekileri Ekrem Erdem, Radiye Sezer Katırcıoğlu ile Tülay Kaynarca, Silivri'de görülen FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün işgal girişimi ile terör örgütünün iş dünyası yapılanmasına yönelik davaları izledi.

Silivri Ceza inhfaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki duruşma salonlarında devam eden duruşmaları izleyen milletvekilleri çıkışta gazetecilere açıklama yaptı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, Türk tarihi açısından bu davaların çok önemli olduğunu anlatarak, 15 Temmuz'da bugüne kadar görmedikleri bir namertlikle karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Burada bugün FETÖ'nün iş dünyası yapılanması ve İstanbul Emniyet Müdürlüğünün işgaline ilişkin davaları izlediklerini dile getiren Erdem, "İnşallah 15 Temmuz'da zaferle çıktığımız gibi Türk yargı tarihi de bir zaferle çıkacak. Hakedenler hakettiği cezayı bulacaklar ve inşallah kimsenin Türkiye'de bundan sonra böyle bir ihanete, hainliğe cesaret edemeyeceğine inanıyoruz." diye konuştu.

Erdem, FETÖ sanıklarının davalardaki tutumunu da eleştirerek, "Bunlar hayatları boyunca yalan söylemeyi akide olarak kabul etmişler, şimdi aynı yalanlara burada da maalesef devam ediyorlar; Görmedik, duymadık şeklinde yürütüyorlar ama ne kadar kaçarlarsa kaçsınlar kurtulma şansları yok." dedi.

"Takiye üzerindeki ustalıkları davalarda da görülüyor"

AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca da FETÖ üyelerinin inkar ve takiye üzerindeki ustalıklarını davalarda da gösterdiğini belirterek, bu davaları sonuna kadar takip etmeye devam edeceklerini söyledi.

Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu da AK Parti miletvekilleri olarak 15 Temmuz davalarını takip ettiklerini anlatarak, "Bütün davaların takiplerini yaptım. TUSKON davasında kamuoyunun yakından takip ettiği insanlar var. Burada çok ilgisiz, mesnetsiz, dayanığı olmayan gerekçelerle tahliyelerini istiyorlar." diye konuştu.

Buradan bütün şehit aileleri ve gazilere bu davaları takip edecekleri sözünü verdiklerini ifade eden Sezer, sanıkların hakettikleri cezaya çarptırılacaklarına inandıklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Ekrem Erdem Ak Parti Silivri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
title