Haberler

Şili'de Pinochet Döneminin Ajanlarına Hapis Cezası

Güney Amerika ülkesi Şili'de, 41 yıl önce diktatör Augusto Pinochet döneminde görev yapan 35 eski ajana, hamile bir kadını kaçırarak "zorla kaybetmek" suçundan hapis cezası verildi.

Yargıç Miguel Vazquez, 1973-1990 yıllarındaki askeri rejimin lideri General Pinochet emrindeki gizli serviste çalışan 35 polisi, 1976 yılında 5 aylık hamile Reinalda Pereira'yı kaçırarak işkence etmek ve "zorla kaybetmek"ten suçlu buldu.

Vazquez, o sırada 29 yaşında olan sağlık teknisyeni Pereira'yı kaçırarak "zorla kaybetmek"ten 35 eski ajandan 3'ünü 10'ar, geri kalanları da suça dahil ve ortaklık ettikleri gerekcesiyle 4'er ila 8'e yıl hapse mahkum etti.

Şili'de 11 Eylül 1973'te askeri darbeyle sosyalist Devlet Başkanı Salvador Allende'yi deviren General Pinochet, yönetime el koymuştu. Pinochet'nin 17 yıl süren diktatörlük döneminde yaklaşık 3 bin sivilin öldürüldüğü veya kaybolduğu, on binlerce kişinin işkence gördüğü ve 200 bin kişinin sürgün hayatı yaşadığı tahmin ediliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Augusto Pinochet Güney Amerika Miguel Şili Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title