Haberler

Şifa'dan Mardin'e Kitap Yağdı

Güncelleme:

Şifa Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, öğrencileri sosyal medya üzerinden kitap bağışı kampanyası düzenleyerek, Mardin'de bir köy okuluna kütüphane kazandırdı.

Şifa Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nda 'Etkin Konuşma' dersinde filizlenen fikirle önce Şifa Türkçe Topluluğu adında bir grup kuruldu. Grubun oluşmasında fikir öncülüğü yapan öğretim görevlisi Z. Şenay Öztemel, "Şifa Türkçe Topluluğu olarak Türkçe dili için neler yapabiliriz düşüncesi etrafında fikir yürüttük. Gruptaki öğrencilerimizle ilk olarak; okuma adına farkındalık oluşturmak için İzban, metro ve otobüs durakları gibi toplu kullanım alanların da kitap okuma etkinlikleri gerçekleştirdik. Yaptığımız bu etkinlikler sosyal medyada paylaşılınca, oradan çok güzel tepkiler aldık. Bu alanda oluşan sinerjiyi bir köy okulu için kütüphane dönüştürebilir miyiz düşüncesiyle de kitap bağış kampanyası düzenledik.

Küçük bir araştırma yaparak Mardin Sürgücü Köyü Ortaokulu'nun kitaba ihtiyacının olduğunu tespit ettikten sonra her şey çok hızlı gelişti. Hemen harekete geçen Şifa Türkçe Topluluğu üyeleri sosyal medya üzerinden ulaşabildikleri takipçileri başta olma üzere, her yerden kitap talep etmeye başladılar. Taleplerimiz karşılıksız kalmadı; bazı Türkçe dostları sabah işe giderken kampüsümüze bir koli kitap bırakıp işlerine gittiler. Böyle güzel sürprizler de yaşadık" diye konuştu.

1000 KİTAPLA İLK KÜTÜPHANE SÜRGÜCÜ KÖYÜNE

Sosyal medya üzerinden gerçekleşen kitap bağış kampanyası bir ay gibi kısa bir sürede sonuç verdi. İlk etapta toplanan 1000 kitap, heyecanla bekleyen Mardin Sürgücü Köyü Ortaokulu öğrencilerine ulaştırıldı. Topluluk üyelerinin kitap bağışı kampanyasını yürütürken yaşadıkları anılar ise adeta ders niteliğinde; kimi sosyal medya kullanıcısı 'ben yenilerini alabilirim' diyerek kendi kitaplarını bağışladı, kimisi ise hiç tanımadığı yayın evlerini arayarak topluluk adına kitap talep etti. Kampanyaya daha fazla kitap vermek için hemşerilerini devreye koyanlar da oldu. Bazı üyeler 100 temel eser, bazı üyeler sınavlara hazırlık, bazı üyeler ise ansiklopedi bağışı topladılar. Grup üyeleri, "Bizler güzel Türkçemize dikkat çekmek ve onun daha düzgün kullanımını yaygınlaştırmak için üzerimize düşen ne ise onu yapmak istiyoruz, bizim farklılığımız bu olacak" dediler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sürgücü Mardin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title