Haberler

Siber suçlar nelerdir? Siber suç nedir?

Güncelleme:

Son yıllarda internetin gelişmesiyle birlikte bilişim suçları da artmıştır. Daha çok internet ortamında meydana gelen bu suçlar, insanların yeni bir platform olması nedeniyle yabancı gelmektedir. İnsanlar bu konuda bilgi sahibi olması için siber suçlar nedir? Gibi konulara haberimizden ulaşabilirsiniz. Siber suçlar nelerdir?

Siber suçlar bilgisayar ortamında işlenen, bilgisayar ağı veya ağa bağlı bir cihazı hedef alan veya kullanan tüm suç faaliyetleridir. Peki, gelişen teknolojiyle birlikte biz bunun önüne geçebilir miyiz? Siber suçlar nelerdir? Siber suç nedir? Siber saldırılara karşı nasıl önlem almalıyız? İşte detaylar haberimizde…

SİBER SUÇ NEDİR?

Siber suç bilgisayar, bilgisayar ağı veya ağa bağlı bir cihazı hedef alan veya kullanan tüm suç faaliyetleridir.

Siber suçların çoğu, para kazanmak isteyen siber suçlular veya korsanlar tarafından gerçekleştirilir. Siber suçların arkasında bireyler veya gruplar bulunur.

SİBER SUÇLAR NELERDİR?

Aşağıda farklı siber suç türlerine ilişkin bazı örnekler verilmiştir:

• E-posta ve internet dolandırıcılığı.

• Kimlik dolandırıcılığı (kişisel bilgilerin çalınması ve kullanılması).

• Finans veya kart bilgilerinin çalınması.

• Kurumsal verilerin çalınması ve satılması.

• Siber gasp (saldırı tehdidinde bulunularak para istenmesi).

• Fidye yazılımı saldırıları (bir tür siber gasp).

• Cryptojacking (korsanların sahip olmadıkları kaynakları kullanarak kripto para madenciliği yapması).

• Siber casusluk (korsanların devlet veya şirket verilerine sızması).

Siber suçların çoğu iki ana kategoriye ayrılır:

• Bilgisayarları hedef alan suç faaliyetleri.

• Başka suçlar işlemek için bilgisayarları kullanan suç faaliyetleri.

Bilgisayarları hedef alan siber suçlar genellikle virüs ve diğer kötü amaçlı yazılım türlerini içerir.

Siber suçlular, bilgisayarlara virüs ve kötü amaçlı yazılım bulaştırarak cihazlara zarar verebilir veya cihazların çalışmasını durdurabilir. Ayrıca verileri silmek veya çalmak için kötü amaçlı yazılımları da kullanabilirler.

SİBER SALDIRILARA KARŞI NASIL ÖNLEM ALMALIYIZ?

İşletim sisteminizi ve yazılımınızı güncel tutmanız gerekir.

Antivirüs yazılımı kullanın ve onu daima güncel tutun.

Parolalarınızı karmaşık bir şekilde hazırlayın.

E-postalarınızdaki spamları açmayınız.

Kişisel bilgilerinizi güvenli olmadığı sürece paylaşmayın.

Spam e-postalardaki veya güvenilmeyen web sitelerindeki bağlantılara tıklamayın.

Banka hesap özetlerinizi düzenli olarak inceleyin.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Gündem Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title