Haberler

Sgk'dan Öğrencilere 'Sosyal Güvenlik Bilinci' Eğitimi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Van İl Müdürlüğü tarafından Çaldıranlı öğrencilere yönelik bilgilendirme yapılarak; çanta, kumbara ve kitap dağıtımı yapıldı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Van İl Müdürlüğü tarafından Çaldıranlı öğrencilere yönelik bilgilendirme yapılarak; çanta, kumbara ve kitap dağıtımı yapıldı.

Yavuz Sultan Selim İlkokulunun konferans salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, SGK İl Müdürü Abidin Göksoy, SGK İlçe Müdürü Ali Durmuş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammet Binici ve öğrenciler katıldı. Toplum ve aileyi birikime yönlendirme ve sigortalı olmanın öneminin ele alındığı toplantıda konuşan Kaymakam Tekin Dundar, yaptıkları girişimler sonucu ilçeye SGK şubesini kazandırdıklarını belirterek, "Burada anlatılanları ailenize, komşularınıza anlatmalısınız ki SGK'nın önemi bilinsin. Belki birçoğunuz bilmiyorsunuz, SGK sigorta demektir. Devletimizin vatandaşlarına sunduğu bir haktır. Her kesimin mutlaka bir sosyal güvencesi vardır. Sizler de bu haktan yararlanıyorsunuz. Sizlere yapılan sağlık sigortası harcamaları, ailenizden sigortalı olanlardan bu hizmeti alıyorsunuz. Nedir bu hizmetler? Hastaneye gittiğinizde veya iş kazalarındaki tüm harcamalar, SGK şemsiyesi tarafından karşılanıyor. Tabi bu da küçük küçük toplanan paralardan karşılanıyor. Sigortalı olarak çalışmak hem gelecek nesillere hem iş yerlerinde ve işçinin iyiliğine olan bir şeydir. Sigortasız çalışan birinin başına bir olumsuz iş geldiği zaman, altından kalkılamayacak kadar masraflıdır. Bu da ciddi bir sorundur. Çalışanların sigorta primini çalıştığı iş yeri, kendileri primlerini yatırma imkanı bulunmayanların da gelir testleri yapılarak devletimiz tarafından primleri karşılanmaktadır. Bu konuyu ailenize, yakınlarınıza mutlaka anlatmalısınız" dedi.

SGK İl Müdürü Abidin Göksoy ise, öğrencilere yönelik sosyal güvenliğin önemini anlatmaya devam edeceklerini belirterek, "Her ilçede bu tür çalışmalarımız var. Van'da 3 bin kişiye çanta içinde SGK bilgilendirme kitapçığı ile birlikte kumbara dağıtmaya devam edeceğiz. Kumbaralar, biriktireceğiniz paralarla SGK primi yatırmaya veya ailenizin ekonomisine katkıda bulunmanıza yardımcı olacaktır" diye konuştu.

Bilgilendirmenin ardından öğrencilere çanta, kitap ve kumbara hediye edildi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sosyal Güvenlik Kurumu Ali Durmuş Çaldıran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Konyaspor Fenerbahçe maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Konyaspor FB maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bugün Hıdrellez mi? 5-6 Mayıs Hıdırellez bugün mü yarın mı? Hıdırellez ne demek, dinimizde var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 6 Mayıs bugünkü kabine toplantısında ÖĞRETMEN ATAMASI ile ilgili gelişme var mı? Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl yapılır, saat kaçta gömülür, gül ağacı şart mı? Hıdırellez nedir? Hıdırellezde neler yapılır? Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez dileği ne zaman yapılır? En güzel Hıdırellez mesajları! Resimli, anlamlı Hıdırellez mesajları 2024! Konyaspor Fenerbahçe maçı CANLI izle! 6 Mayıs Konyaspor FB maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 6-7 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kızıl Goncalar Ayza kim? Kızıl Goncalar Ayza karakteri gerçekte kim, Melisa Doğu kimdir? Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title