Haberler

Sezen Aksu şarkı sözü nedir? Hz. Adem ve Hz. Havva'nın geçtiği şarkı sözleri nelerdir? Sezen Aksu'ya Diyanet'ten cevap geldi mi?

Güncelleme:

Son günlerde Sezen Aksu'nun tartışılan şarkı sözleri gündemde yer alıyor. Diyanet'ten Sezen Aksu'ya tepki geldi. "Hz. Adem ile Hz. Havva insanlığın ortak atalarıdır." açıklaması yapıldı. Bunun ardından vatandaşlar Sezen Aksu'nun şarkı sözlerini merak etti. Peki, Sezen Aksu tartışılan şarkı sözü nedir? Hz. Adem ve Hz. Havva'nın geçtiği şarkı sözleri nelerdir? Sezen Aksu'ya Diyanet'ten cevap geldi mi? İşte detaylar...

Ünlü sanatçı Sezen Aksu'nun şarkısında Hz. Adem ve Havva'ya yönelik ifadeleri, bir anda gündeme oturdu. Şarkıda "Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem'e" ifadelerini kullanan Aksu'yla ilgili Diyanet'ten açıklama geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı, "Hz. Adem ile Hz. Havva bütün insanlığın müşterek değeri ve ortak atalarıdır" hatırlatmasını yaptı. Sezen Aksu şarkı sözü nedir? Hz. Adem ve Hz. Havva'nın geçtiği şarkı sözleri nelerdir? Sezen Aksu'ya Diyanet'ten cevap geldi mi? Sezen Aksu'nun tartışılan şarkı sözleri haberimizde...

SEZEN AKSU - ŞAHANE BİR ŞEY YAŞAMAK ŞARKI SÖZLERİ

  • Acısıyla, tatlısıyla
  • Ne şahane bir şey yaşamak
  • Dibe vurmak, dimdik durmak
  • Bin bahane, bin oyun kurmak
  • Binmişiz bir alâmate
  • Gidiyoruz kıyamete
  • Selam söyleyin o cahil
  • Havva ile Adem'e
  • Aha yine, aha yine
  • Önümüz uçurum, ardımız dağ
  • İlle yanacağız, yanacaklar
  • Elbette
  • Gül de var, diken de
  • Aşk da var, savaş da
  • Her şey hepimiz için
  • Kısmet hayatta
  • Yazın veda edişi
  • Şölenlerle, şarkılarla
  • Baharların gelişi
  • Kırmızı, mor, yeşil lila la la ne şahane

SOSYAL MEDYADA TEPKİ ÇEKTİ

Önceki günlerde, sosyal medya kullanıcıları, şarkı nedeniyle ünlü sanatçıya büyük tepki gösterdi. Dini değerlerin aşağılandığını belirten bazı kullanıcılar, özür dilenmesi gerektiğini ifade etti.

DİYANET'TEN DE AÇIKLAMA GELDİ

Aksu'nun söz konusu şarkılarıyla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan da açıklama yapıldı. Diyanet'ten yapılan açıklamada, Aksu'ya tepki gösterilerek, "Hz. Adem ile Hz. Havva bütün insanlığın müşterek değeri ve ortak atalarıdır" ifadelerine yer verildi.

Sezen Aksu şarkı sözü nedir? Hz. Adem ve Hz. Havva'nın geçtiği şarkı sözleri nelerdir? Sezen Aksu'ya Diyanet'ten cevap geldi mi?

"GELİŞİGÜZEL TARTIŞMALARA ŞAHİT OLMAKTAYIZ"

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde: "Son zamanlarda İslam'ın kutlu elçileri Hz. Âdem ve Hz. İsa peygamberlerimize; insanlığın ortak değeri Hz. Havva ve iffet abidesi Hz. Meryem annelerimize yönelik gelişigüzel tartışmaların ve polemiklerin yapıldığına şahit olmaktayız.

"BÜTÜN İNSANLIĞIN ATALARIDIR"

Öncelikle bilinmelidir ki Hz. Âdem (a.s.), ilk insan olmasının yanında aynı zamanda ilk peygamberdir. Bu yönüyle vahye muhatap olmuş; akıl, şuur, irade gibi hususiyetleri ve eşya hakkındaki ilmiyle meleklere üstün kılınmış mükerrem bir şahsiyettir. Dolayısıyla Kur'an-ı Kerim'de "halife" olarak nitelenen Hz. Âdem ve onun eşi Hz. Havva, bütün insanlığın müşterek değeri ve muazzez atalarıdır.

"HZ. MERYEM, SEÇKİN BİR İNSANDIR"

Aynı şekilde Yüce Allah, "Allah katında İsa'nın yaratılmasındaki durum, Âdem'in durumu gibidir." (Âl-i imran, 3/59) buyurarak Hz. İsa'nın yaratılışındaki ilahî kudrete ve onun mucizevî doğumuna açıkça vurgu yapmıştır. Tevhit inancının örnek şahsiyetleri olarak Hz. İsa ve onun mutahhar annesi Hz. Meryem, Allah'ın ezelî hitabına mazhar olan seçkin insanlardır. Yüce Allah, hem Hz. İsa'nın hem de onun mübarek annesi Hz. Meryem'in asaletinden ve saygınlığından Kur'an-ı Kerim'de defaatle bahsetmiştir. Nitekim Hz. Meryem, insanlık için iman, hayâ ve iffet timsali bir şahsiyet olarak tanıtılmıştır. Kur'an-ı Kerim'de yüce Allah'ın övgüsüne mazhar olmuş bu müstesna şahsiyetler, tarih boyunca bütün Müslümanlar tarafından da büyük bir saygı, hürmet ve muhabbet anılmıştır.

"HASSASİYET GÖSTERİLMESİ ÖNEMLİDİR"

Dolayısıyla maksadı, niyeti ve bağlamı ne olursa olsun, İslam'ın seçkin, önder ve örnek şahsiyetlerine dair söylenen her cümlede, yapılan her açıklama ve yaklaşımlarda son derece hassas ve dikkatli olunması gerekmektedir. Dinî şahsiyet, sembol ve değerlerle ilgili özensiz tutum ve davranışlarda bulunulması, en hafif tabirle saygısızlıktır. Bu hususta asgarî bir insanî erdem olarak herkesin daha duyarlı olması ve hassasiyet göstermesi elzemdir.

Bu itibarla, hem yüce dinimizin ilkeleri ve örnek şahsiyetleri hakkında konuşurken hem de söz konusu değerleri savunurken saygılı, özenli ve ilkeli olmak, herkesin içselleştirmesi gereken en temel insanî ve ahlakî tavırdır."

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Sezen Aksu Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title