Haberler

    Seyfi Dursunoğlu hayatını kaybetti! Güle güle Huysuz Virjin...

    Güncelleme:

    TİYATRO sanatçısı, sunucu ve komedyen Seyfi Dursunoğlu (88), 15 gün önce zatürre teşhisiyle Altunizade Acıbadem Hastanesi'ne kaldırıldı.

    TİYATRO sanatçısı, sunucu ve komedyen Seyfi Dursunoğlu (88), 15 gün önce zatürre teşhisiyle Altunizade Acıbadem Hastanesi'ne kaldırıldı. KOAH hastası da olan sanatçı üç gün önce yoğun bakıma alındı. Durumu ağırlaşan Dursunoğlu dün 16.45'te hayatını kaybetti. Ünlü sanatçının cenazesi salı günü toprağa verilecek.

    Seyfi Dursunoğlu, 1970'den 2000'li yılların başına kadar Huysuz Virjin tiplemesiyle televizyonlarda yer aldı. Kanto geleneğinin gereği olarak abartılı makyaj ve abiyeler giyip sahnelerde izleyenlere keyifli anlar yaşattı, bol neşeli programlara imzasını attı.

    HASTANEDEN AÇIKLAMA

    87 yaşında hayatını kaybeden ünlü sanatçının vefatıyla ilgili bilgi veren Acıbadem Altunizade Hastanesi Başhekimi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu şunları söyledi: "KOAH hastası olan ve aynı zamanda 15 gündür hastanemizde pnömoni (zatürre) tedavisi gören değerli sanatçımız Seyfi Dursunoğlu'nu maalesef bugün saat 16: 45'te kaybettik. Kendisine Allah'tan rahmet; ailesine, tüm sanat camiasına ve sevenlerine sabır diliyoruz."

    18 yıl memur olarak çalıştı

    1932 yılında Trabzon'da doğan Dursunoğlu, Haydarpaşa Lisesi'ni bitirdikten sonra İngiliz Filolojisi bölümünde gördüğü eğitimi yarıda bırakarak Sosyal Sigortalar Kurumu'nda memur olarak çalışmaya başladı. 18 yıl devlet memurluğu yaptıktan sonra işinden ayrıldı ve 1970'te Huysuz Virjin olarak sahneye çıkmaya başladı. Önce küçük kulüplerde sahneye çıktı. Ardından her yıl İzmir Fuarı'nda sahne almaya başlayınca ünü günden güne yayıldı. Seyfi Dursunoğlu, "Huysuz Virjin" karakteriyle en büyük sıçramayı TRT'de Öztürk Serengil'in yarışma programına katılarak yaptı. Tek kanalın seyredildiği bu dönemde Türk halkı, Dursunoğlu'nun Serengil'e verdiği esprili cevapları çok sevdi.

    İLK PLAK 50 YIL ÖNCE

    1970'lerde "Huysuz Virjin 1." adında bir kanto plağı yaptı. Ardından, Huysuz Show adlı programıyla televizyonlarda yer aldı. Dursunoğlu, bir dönem Popstar Türkiye yarışmasının ikinci sezonunda, İbrahim Tatlıses, Garo Mafyan ve Deniz Seki gibi şarkıcı ve sanatçılarla birlikte jüri üyeliği de yaptı.

    'Katina'nın elinde makası'nı en son 8 yıl önce söyledi

    SEYFİ Dursunoğlu, 2012 yılında Star TV'de "Benzemez Kimse Sana" adlı yarışmada jüri üyeliği yaptı. Programın final bölümüne son kez Huysuz Virjin olarak çıktı ve "Bu benim son kantom" diyerek yaşından dolayı bir daha kanto yapmayacağını ilan etti. Dursunoğlu tangosunu dillerden düşmeyen "Katina" şarkısıyla son kez söyledi:

    "Ahhh... Katinanın elinde makası, Biçemez ah biçemez

    Katinanın elinde makası, Biçemez ah biçemez

    Biçmesini bilmez yavrum gülüm katinam, Getir biçeyim, getir biçeyim.

    Biçmesini bilmez gülüm mori katinam, Getir biçeyim, getir biçeyim..."

    Ünlü sanatçı Seyfi Dursunoğlu, 8 yıl önce 15 milyon TL tutarındaki mal varlığını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bağışlayacağını açıklamıştı.

    SUNDUĞU PROGRAMLAR

    Huysuz ve Tatlı Kadın

    Huysuz Şimdi Hostes

    Popstar Türkiye

    Huysuz'la Dans Eder Misin? Benzemez Kimse Sana

    Benimle Dans Eder Misin?

    Huysuz'la Görücü Usulü

    Kaynak: Hürriyet / Magazin

    Seyfi Dursunoğlu Huysuz Virjin Altunizade Magazin Haberler

    Bakmadan Geçme

    23 Nisan'da Hastane ve Eczaneler Çalışıyor mu? Sağlık Hizmetleri Durumu Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title