Haberler

Sevcan Orhan Kimdir ve Nereli?

Güncelleme:

Katıldığı TV programında gözyaşlarına hakim olamayan genç türkücü Sevcan Orhan kimdir?

Türkücü Sevcan Orhan, katıldığı TV programında gözyaşlarına hakim olamadı. Peki, Sevcan Orhan nereli ve kaç yaşında? Sevcan Orhan biyografisi ve hayatı hakkında ayrıntılı bilgi haberimizde…

SEVCAN ORHAN KİMDİR?

Genç türkücü, 16 Ağustos 1982 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Aslen Erzincan'ın Çayırlı ilçesinin Yeşilyaka köyünden olan Orhan, 12 yaşında iken babasından bağlama çalmayı öğrendi. Ardından özel bir müzik okulunda bağlama, solfej, nota eğitimi ve repertuar eğitimi almaya başladı. Bu sırada ortaokul ve lise öğrenimini tamamladı. Lise döneminde Milliyet gazetesinin düzenlediği "Liselerarası Türk Halk Müziği Yarışması"nda 3. oldu.

Sevcan Orhan Kimdir?

Sevcan Orhan, 1999 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümünde okumaya başladı. 2003 yılında "Ses Eğitimi Bölümü"nden üçüncülük derecesiyle mezun oldu.

Sevcan Orhan Kimdir?

İLK ÇALIŞMASI ''NENNİ BEBEK''

Üniversite eğitimi sırasında 2000 yılında, ilk solo çalışması "Nenni Bebek" isimli albümünü yapan Sevcan Orhan, 2001 yılında eğitim aldığı müzik okulunda solfej ve bağlama dersleri vermeye başladı. 2006 yılında sırayla TRT İNT, TRT TÜRK ve TRT AVAZ kanallarında "Tatlı Dile Güler Yüze" adlı müzik programının sunuculuğunu ve solistliğini üstlendi. Cem Radyo'da "Sazında Ustalar" adlı müzik programını hazırlayıp sundu. Aynı radyoda 2010 yılında "Sevcan Orhan Mikrofonda" adlı programı hazırlayıp sundu. 2012 yılında türkücü Alişan ile birlikte 'Alişan ile Sevcan' isimli sabah programını sundu.

Sevcan Orhan Kimdir?

Sevcan Orhan, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarında üslup ve repertuar dersleri verdi. 2006 yılında bağlama sanatçısı Ümit Yılmaz ile evlendi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Sevcan Orhan Haberler

Bakmadan Geçme

Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title