Haberler

Şener: "Japonya'da, Uzak Asya'da Olsa O Ülkenin Başbakanı Harakiri Yapardı"

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısına değindi, bu konuda hükümetin ve Başbakan'ın tutumunu eleştirdi.

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısına değindi, bu konuda hükümetin ve Başbakan'ın tutumunu eleştirdi. Başbakanın istifa etmesi gerektiğini ifade eden Şener, "Japonya'da, Uzak Asya'da yaşanmış olsaydı, o ülkenin başbakanı harakiri yapardı" dedi.

"YAYGIN YOLSUZLUK VAR"

Şener, partisinin il binasının açılışı için geldiği Giresun'da önce hükümetin ekonomi politikalarına eleştiriler getirdi. Başbakan ve bakanların hazinedeki paranın önemli bir kısmını kullandığını anlatan Abdüllatif Şener, "Vatandaşın cebindeki paranın 3'te biridir bu. Yani ÖTV ve KDV ile her şeyden alınarak Hazine'ye giren para. Bu para Başbakan ve bakanlar tarafından harcanır. Bunun nasıl harcandığını bilen yoktur. Hesabını da soran yoktur, sorma cesareti gösteren de. Çünkü kamu harcamalarında şeffaflık yoktur. Hesap verilebilirlik yok, dokunulmazlık var. Yaygın yolsuzluk var" diye konuştu. "Hükümetin kullandığı para sadece cebimizdeki paranın 3'te biri de değildir" diyerek devam eden Şener, "Son 3 yıllık bütçeye bakıldığında devlet 250 milyar lira civarında vergi ve benzeri gelir topladı. 30 milyar dolarlık da özelleştirme yaptı. Buna rağmen kamu borç stoku ikiye katlandı. Kamu borç stoku Tayyip Erdoğan hükümetleri zamanında 220 milyar lira artmıştır. Yani herkesin cebine el atan ve bunu nakite çeviren bir iktidar var. Peki Başbakan bu paraları nereye harcamıştır? Kimse bilmiyor. Acaba buharlaştı mı ? " diye sordu.

İSRAİL'İN GEMİLERE OPERASYONU KONUSUNDA BAŞBAKANA ELEŞTİRİ

Daha sonra İsrail'in Gazze'ye yardım götüren Türk gemilerine saldırısına değinen ve yaşananları "Devlet terörü" olarak nitelendiren Şener, şöyle devam etti: "Başbakan, 'Türkiye'de onurlu dış politikayı biz gerçekleştirdik' diyor. İnsanın kükreye kükreye bu sözü söyleyebilmesi için biraz yüzünün kızarması lazım. Yardım maksatlı, içinde bebek bulunan bir gemi. Dağdan kurt sesleri geliyor, çoban kuzuları dağa sürüyor. Kendisi de seyahate çıkıyor. Böyle devlet politikası olmaz. Bu nasıl dış politikadır? Bir gemi dolusu sivil insanı ölüme gönderiyorsunuz ve hiçbir garanti oluşturmuyorsunuz."

"JAPONYA'DA, UZAK ASYA'DA OLSAYDI, O ÜLKENİN BAŞBAKANI HARAKİRİ YAPARDI"

Şener, dünyanın başka bir yerinde böyle bir şey olsa bu nedenden dolayı o başbakanın ve hükümetin istifa edeceğini dile getirerek, "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı o geminin güvenlik garantisini oluşturmak zorundaydı. Bunu yapmamıştır. Bu nedenle Başbakanın da istifa etmesi lazım. Böyle bir şey Japonya'da, uzak Asya'da olsaydı o ülkenin başbakanı harakiri yapardı. Ama bizim başımızdakilerde öyle bir devlet anlayışı, öyle bir yönetim anlayışı var ki sanki kahraman gibi nutuklar atıyorlar. Mecliste bulunan partilerin de Başbakana ve hükümete gensoru önergesi vermesi lazım. İktidar nasıl iktidar olacağını, mecliste grubu bulunan siyasi partiler de nasıl muhalefet yapacaklarını bilmiyor" diye konuştu.

İsrail'in yaptığı vahşetin üzerini örtemeyeceğine dikkat çeken Şener, şunları söyledi: "İsrail'in yaptığı bir vahşettir. Bir devlet terörüdür. Bir cinayettir ve hesabını vermelidir. Ortada bir katliam var, bir vahşet ve devlet terörü var. Türkiye'nin bir dış siyasi itibarı var. Böyle bir olay ortaya çıktığı zaman bu ülkenin hükümetine düşen görev İsraille ilişkileri tamamen kesmektir. Bildiğimiz bilmediğimiz ne kadar askeri angajman varsa hükümetin bunların tamamını iptal etmesi lazım. Ayrıca Türk hava sahaları da İsrail'e kapatılmalıdır."

"YILLARIN BİRİKİMİNİ MAHVETMİŞ BİR BAŞBAKAN VAR"

Şener, hükümetin fındık üreticisini perişan ettiğini ve yüzünü güldürmediğini söyleyerek, "Hükümet çiftçiyi maalesef gelecek kaygısına ve endişesine düşürdü. Bu ülkenin çiftçileri ve üreticileri bu hükümetin elinde, Başbakanın yönetimi altında büyük bir sıkıntının içine girmişlerdir. Hükümetin ve Başbakanın darbesini en ağır şekilde yiyen Fiskobirlik'tir. Fiskobirlik'i perişan etmiş bir hükümet var. Yılların birikimini mahvetmiş bir Başbakan var. Birliği borç batağına sürüklemiş, kaynaksızlıktan kıvrandırmıştır. Alım yapamaz ve görevlerini yerine getiremeyen bir Fiskobirlik var. Bile bile tasfiye etmiştir. Alımları artık TMO yapacaktır diye de vatandaşı kandırmıştır. Sonra da TMO'yu piyasadan çekmiştir ve fındık üreticisini piyasa ile baş başa bırakmıştır. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir tarım politikası göremezsin. Böyle bir tarım politikası sadece Türkiye'de var. Bir taraftan da fındık stratejisi ilan ediyor ancak bununla fındıktan nasıl kurtulurum hesabı yapıyor. Sen geçmiş nesillerin birikimlerini tüketensin, sen gelecek nesillerin elde edeceği gelirleri şimdiden borçlanarak el koyansın" diyerek sözlerini noktaladı.

Abdüllatif Şener daha sonra Gazi Caddesi boyunca esnaf ziyaretinde bulundu, ardından da Cemal Gürsel Caddesi üzerinde bulunan il başkanlığı binasının açılışını yaptı. Şener, Ordu'ya hareket etti.

Hakan KABAHASANOĞLU/ GİRESUN, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title