Haberler

Senegal'de Sağlıklı Sünnet Organizasyonu

Diversity Farklılık Derneği'nin 2016 sağlık projelerinden olan sünnet organizasyonlarından ikincisi Batı Afrika ülkesi Senegal'in başkenti Dakar'da başladı.

Diversity Farklılık Derneği'nin 2016 sağlık projelerinden olan sünnet organizasyonlarından ikincisi Batı Afrika ülkesi Senegal'in başkenti Dakar'da başladı.

Türkiye'den gönüllü doktor ve sağlıkçılarla derneğin Dakar'daki temsilcilerinin birlikte düzenlediği organizasyonda 27 Mayıs'a kadar yaklaşık bin 200 çocuğun sünnet ettirilmesi hedefleniyor.

Etkinliğin açılışında Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliği 2'nci Katibi Bertan Mantıkçı, İstanbul Arel Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasret Çomak ve Senegalli yetkililer birer konuşma yaptı.

Diversity Farklılık Derneği Senegal Temsilcisi Abdurrahman Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Müslüman nüfusun yoğun olduğu ülkede sağlıklı sünnet organizasyonuna büyük ihtiyaç bulunduğunu belirtti.

Organizasyonun ücretsiz oluşu ve uzman ekibin titiz çalışması nedeniyle ilginin arttığını kaydeden Aslan, "Yerli gözlemcilerin hazır bulunduğu organizasyonda ilk gün 250 sünnet planlanırken, 500'ün üzerinde başvuru olması ülkedeki sünnet ihtiyacına işaret ediyor." dedi.

Aslan, Afrika'da hastanelerde sünnet hizmetinin çok pahalı olduğuna dikkati çekerken, "Gerekli şekilde müdahale edilmediği zaman yerel tekniklerle sakıncalı bir yöntemle yapılıyor, bu da çocukların ilerideki hayatları için ciddi risk oluşturuyor." ifadelerini kullandı.

Diversity Farklılık Derneği olarak 30 kişilik ekiple Dakar'daki organizasyonda görev aldıklarını belirten Aslan, hayırseverlerin online bağış yoluyla "Kirvem Olur Musun-Senegal" kampanyasıyla da Afrikalı ihtiyaç sahibi bir çocuğa kirve olabileceklerini sözlerine ekledi.

Derneğin, ilki Şubat 2016'da Benin - Cotonou'daki yapılan organizasyonunda bin 130 çocuk sünnet ettirilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Abdurrahman Aslan Senegal Afrika Dakar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title