Haberler

Selçuklu İtfaiye Merkezi'nin Açılışı Yapıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi Selçuklu İtfaiye Merkezi düzenlenen törenle açıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Selçuklu İtfaiye Merkezi düzenlenen törenle açıldı.

Açış törenine Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Kabakçı, Ayşe Türkmenoğlu, Hüseyin Üzülmez, İlhan Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, Selçuklu Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haşmet Okur, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, Karatay ve Meram Belediyesi Başkan Vekilleri, Meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ve çalışanları, gaziler, muhtarlar ile mahalle sakinleri katıldı.

Programda konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya'nın en büyük ilçesi olan Selçuklu'ya yapılan ikinci İtfaiye merkezi nedeniyle Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

Belediyelicik Hayatın Her Anını Kuşatıyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, günümüzde belediyecilik anlayışının değiştiğini belirterek, artık hayatın her anını kuşatan, doğumdan önce başlayıp doğumdan sonra devam eden belediyecilik anlayışının var olduğunu dile getirdi. Konya'da Valilik, belediyeler, sivil toplum kuruluşları, milletvekilleri ve vatandaşlar olarak hep birlikte büyük bir değişimi gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Akyürek, Konya'yı 1200'lü yıllardaki ihtişamına taşımak, yeryüzünün en önemli şehirlerinden biri haline getirmek istediklerini söyledi.

İtfaiye Haftası'nı Kutladı

Tüm itfaiyecilerin İtfaiye Haftası'nı kutlayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, halkın güven ve huzuru için çalışan itfaiyecilerin toplumun görünmeyen kahramanları olduğunu söyledi. Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı grupların son 8 ayda 3 bin 647 olaya müdahale ettiğini, bunlardan çoğunun ot ve anız yangınları olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, bunun hem kaynak israfına yol açtığını, hem de can ve mal güvenliğini tehdit ettiğini dile getirdi.

Belediye olarak Karatay, Bosna, Meram ve Selçuklu İtfaiye Merkezlerini açtıklarını, binasını devraldıkları Kaşınhanı İtfaiyesi'nin hizmet vermeye başladığını kaydeden Başkan Akyürek, 6'ncı itfaiye merkezini de yakın zamanda yapacaklarını söyledi.

Türkiye Gelişiyor

AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, Türkiye'de son 10 yılda önemli gelişmeler yaşandığını, gelişen Türkiye ile birlikte şehirlerin de büyüdüğünü belirterek, Konya'nın kendine yakışır bir şekilde büyümesini sürdüreceğini ifade etti.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ise, ülkede yaşanan değişimi anlatmak için geçmişte olanlara ve bugüne bakmak gerektiğini belirtti. 1999 yılında yaşanan depremle baş etmekte zorlanıldığını anımsatan Vali Doğan, ondan sonra bilinçli bir dönem başladığını söyledi. Vali Doğan, açılan modern itfaiye merkezlerinin gelecekle ilgili umutları artırdığını vurguladı.

Tatbikat İlgiyle İzlendi

Konuşmaların ardından, yıl boyu süren eğitimlerde dereceye giren 12 başarılı itfaiyeciye başarı belgeleri verildi. Daha sonra Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı itfaiyecilerin sergilediği kurtarma ve yangın söndürme tatbikatı dikkatle izlendi.

Tatbikatın ardından protokol üyeleri hep birlikte kurdele keserek Selçuklu İtfaiye Merkezi'nin resmi açılışını gerçekleştirdiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title