Haberler

Selçuklu'da 8 Mahalle Cazibe Merkezi Oluyor

Konya'nın Merkez Selçuklu İlçesinde İmar Revizyonu Tamamlanarak Geçtiğimiz Yıl Tapu Dağıtımı Yapılan Sekiz Mahalle Cazibe Merkezi Oluyor.

Konya'nın merkez Selçuklu ilçesinde imar revizyonu tamamlanarak geçtiğimiz yıl tapu dağıtımı yapılan sekiz mahalle cazibe merkezi oluyor.

Tren yolundan, Beyşehir Çevre Yoluna kadar olan ve içinde sekiz mahalle bulunan bölgede yapılaşma atağı göze çarpıyor. Şu ana kadar, Hacıkaymak, Kılıçarslan, Molla Gürani, Özlem, Yeni Selçuk, Şeker Murat ve Selçuk Mahallelerinde toplam 95 bin 92 metrekare alan için inşaat ruhsatı verildi. Bu alan dahilinde 353 yeni daire yapılıyor.

Şefik Can Caddesi'nin açılması ve Selçuklu Belediyesi Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezinin yapılmasından sonra bölgede inşaat çalışmaları hızlandı. Bölgede arsa sahipleri kendi aralarında kooperatifler kurarak yada bir inşaat şirketiyle anlaşarak modern ve fonksiyonel binalara kavuşuyor.

Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen, yaptığı açıklamada, “Konya'daki en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Sekiz Mahalle Kentsel Dönüşüm Projesini hayata geçirmiş ve tapu dağıtımlarını seçimlerden önce tamamlamıştık. Konyamızın en gözde yerlerinden biri olacak olan bu bölgede inşaat sayısı hızla artmaktadır. Bu bölge Konyamızın merkezinde kalmaktadır ve imar planı çerçevesinde yapılaşma tamamlandığında tahminen 25 bin konuttan oluşacak ve bölgede 125 bin kişi yaşayacaktır. Zamanla, geçtiğimiz yıl açılan Şefik Can Caddemiz en fazla kullanılan ve işlek bir cadde halini alacaktır. İmar planımız çerçevesinde bölgemizde, okullar, sağlık alanları, çocuk oyun alanları, yeşil alanlar gibi sosyal donatılar yer alıyor. Hemşehrilerimizin hayatlarını kolaylaştırmak ve yaşam standartlarını artırmayı hedeflediğimiz imar planımız, bölgede yaşayan mahalle sakinleri tarafından benimsenmiştir. Umuyorum yakın zamanda sekiz mahalle büyük bir şantiye görüntüsünde olacaktır. Önümüzdeki 3-4 yıl içinde buradaki değişimi hepimiz fark edeceğiz” diye konuştu.

(İP)

08.09.2007 15:52 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title