Haberler

Sel Nedeniyle Çok Sayıda Koyun ve İnek Telef Oldu

Ağrı'da etkili olan sel nedeniyle çok sayıda koyun ve inek telef oldu, yayla ve mezra yolları ile yaylacıların çadırları zarar gördü.

Ağrı'da etkili olan sel nedeniyle çok sayıda koyun ve inek telef oldu, yayla ve mezra yolları ile yaylacıların çadırları zarar gördü.

Bölgede öğle saatlerinde başlayan sağanak ve dolunun ardından biriken sular, Ağrı'nın özellikle yüksek kesimlerindeki Kovancık ve Başçavuş köylerine bağlı yayla ve mezraalarda sele dönüştü.

Selde Kovancık köyüne bağlı Selbend yaylasında yer alan yaylacılara ait bazı çadırlar ve 7 büyükbaş hayvan ile Başçavuş köyü yakınındaki bir dere yatağında otlatılan çok sayıda koyun akıntıya kapıldı.

Akıntıya kapılan 7 büyükbaş hayvan ile çok sayıda koyun, sel sularıyla Ağrı Yazıcı Barajı'na kadar sürüklenerek telef oldu.

Selde, toprak kaymalarından sonra yayla ve mezraalardaki bir çok yol da hasar gördü.

"Sel aniden gelince koyunları kurtaramadık"

Sele kapılan küçükbaş hayvan sürüsünün çobanı Kenan Tuğa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başçavuş köyü sakinlerinin yaklaşık 700 koyununun çobanlığını yaptığını aktardı.

Koyunları dere yatağında otlatırken sel geldiğini belirten Tuğa, "Sel aniden gelince koyunları kurtaramadık. Suların sürüklediği koyunlar akıntıya kapılıp gitti. Tahminime göre 100 koyun telef oldu. Mağduruz, destek bekliyoruz." dedi.

Bu sürüde koyunları bulunan İsmail Öztürk, koyunların sıcaktan korunmak için derenin kenarındaki ağaçların altına bulunduğuna işaret ederek, ani sel sonucu çok sayıda koyununun telef olduğunu bildirdi.

Selbend yaylası sakini Cemal Bak da yazın hayvanlarıyla yaylada kaldıklarına işaret ederek, "Selde 4 ineğimiz ve 3 buzağımız gitti. Sel, çadırlarımız, eşyamız, paramız ne varsa götürdü. Tek ceketim kaldı, mağduruz." ifadesini kullandı.

Sel yollara zarar verdi

Köylerde midibüs ile yolcu taşımacılığı yapan Yakup Yılmaz ise Ağrı'dan getirdiği yolcularını Kovancık köyü ve mezraalarına götürürken sel sebebiyle yolda mahsur kaldıklarını belirterek, "Yolcularımı evlerine götüremedim. Yol tamamen yıkılmış durumda. Yaylacıların çadırları, hayvanları sele kapıldı." dedi.

Ağrı-Kovancık yolunun selde hasar görmesi sebebiyle Yılmaz'ın midibüsünden inen yolcuların bir kısmının yaya bir kısmının da başka araçlarla farklı bir yoldan köy ve mezraalarına gittiği öğrenildi.

Hasar gören yolların onarımı için bölgede İl Özel İdaresine bağlı iş makineleri desteğinde çalışma başlatıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Yakup Yılmaz Ağrı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title